40.000 artikler om Nokas

Dobbelt så mye som Orderud-saken. Og det var før dommen falt.

(Dagbladet.no): Nokas-saken er Norges desidert mest omtalte rettssak noen gang. Før dommen falt var saken omtalt i nesten 40.000 artikler i papir og på nett, melder Journalisten.

I tillegg kommer tusenvis av tv- og radioinnslag, opplyser medieovervåkeren Retriever, som har kartlagt Nokas-omtalen i avisarkivet Atekst og Retrievers eget mediearkiv. Det inneholder alle landets riks- og regionaviser, samt alle nettaviser og nettmagasiner i Norge. Et utvalg andre aviser er også sjekket manuelt.

Ingen annen kriminalsak er i nærheten av å ha fått like mye oppmerksomhet i landets skrivende presse som det grove ranet 5. april 2004. Både Finance Credit, -Orderud- og Treholt-sakene blekner i sammenlikning.

- Mest oppmerksomhet i dekningen av Nokas-saken har David Toska sikret seg. Toska er omtalt i nesten 18.000 artikler og kan vel med rette kalles tidenes største kjendisforbryter, forteller medieanalytiker Tommy H. Brakstad i Retriever Norge til Journalisten.

Orderud-saken er til sammenlikning kun omtalt i nesten 18.000 artikler målt over en mye lengre periode, mens omtalen av Finance Credit-saken begrenser seg til noe over 10.000 artikler.

<B>KJENDIS:</B> David Toska har blitt kjendisforbryter, mener medieanalytiker.
<B>IVRIGE JOURNALISTER:</B> Ingen annen kriminalsak er i nærheten av å ha fått like mye oppmerksomhet som NOKAS-saken. I går falt dommen.