Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

40000 kjøpte «Pondus»

En eventyrlig salgssuksess - bare Donald er større.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På få uker har det aller første norske tegneseriebladet, «Pondus», rukket å bli en eventyrlig salgssuksess. Det første nummeret er nå solgt i 40000 eksemplarer og rager milevis over utenlandske konkurrenter. Bare Donald er større.

Frode Øverlis beretninger om bussjåføren Pondus - beskrevet som lett overvektig og tungt fotballpsykotisk - har truffet spoink! blink! hos norske kjøpere.

- Ja, dette er stort. Jeg ventet meg egentlig ingenting. Du vet, jeg sitter her isolert mutters alene og lager tegneseriene, og vet lite om hvordan det blir mottatt, sier en beskjeden serieskaper Frode Øverli på telefon fra Askøy.

Med 40000 solgte rager Pondus høyt over konkurrenter som Tommy & Tiger'n, Billy, Ernie og Larson.

Pondus selger nesten dobbelt så mye som disse. Foreløpig er det et stykke igjen til Donald Duck, som hver uke blir kjøpt av 175000 nordmenn.

- Jeg tror tida var inne for denne type blad. Pondus har lenge vært etterspurt som eget blad og dette var et riktig tidspunkt for lansering, sier den fortsatt beskjedne stril.

- Hva tror du norske bladkjøpere har falt for ved Pondus?

- Det er nok det at de kjenner seg igjen. Enten er de en liten Pondus selv, eller så har de en kamerat som er litt Pondus.

Her kan du lese Pondus

SUKSESS: Frode Øverli opplever kjempesuksess med tegneseriefiguren Pondus, som også er å finne i Dagbladet.