41 dager i kø for en stjernekrig

Du kan selv spørre dem hvorfor de gjør det.

(Dagbladet.no): Da andre dro til påskefjellet, slo vennene Emil (27), Kristian (25), og Tom (26) opp teltet utenfor Colosseum Kino i Oslo.

I 35 dager har de ventet på å bli de første med billetter til Star Wars III - den siste filmen i George Lucas stjerneeventyr. Først om seks dager åpner salget.

Blir sett rart på

- Vi vurderer å reise hjem dagen før, bare for å bevise at vi ikke er gale, ler Kristian. De blir sett rart på av svært mange mennesker, og er nesten blitt lei av å måtte forklare sin interesse i avisintervjuer, TV, og radio.

- I dag morges ble vi vekket av P3-morgen. Vi orket ikke. Det skal bli hyggelig å svare vanlige folk, og ikke journalister, sier Emil og takker ja til Dagbladet.nos nettmøteinvitasjon.

I morgen (onsdag) klokken 14.00 kan du møte herrene, og spørre dem hva som får voksne karer til sitte halvannen måned i kinokø. Send inn ditt spørsmål allerede nå.

Siste gang i kø

Det er siste gang de skal ligge i billettkø. Når Star Wars har premiære 19. mai, vil vennene ha de beste sitteplassene i Norge. Og da er det ikke flere Star Wars-filmer å se fram til.

SEKS DAGER IGJEN: Emil og Kristian, her sammen med Ekaterina og Henning (bak), holder stand først i billettkøen utenfor Coloseum Kino.  I 36 dager har de ligget i kø for å sikre seg de beste premiereplassene til Star Wars III. Her svarer de leserne på nettmøtet i ettermiddag. Foto: Kristoffer Egeberg
SEKS DAGER IGJEN: Emil og Kristian, her sammen med Ekaterina og Henning (bak), holder stand først i billettkøen utenfor Coloseum Kino. I 36 dager har de ligget i kø for å sikre seg de beste premiereplassene til Star Wars III. Her svarer de leserne på nettmøtet i ettermiddag. Foto: Kristoffer Egeberg Vis mer

- Det skal bli deilig å ikke ligge mer i kø. Samtidig blir det rart å ikke vente på noe mer. Å ligge i billettkø er en Star Wars tradisjon - helt siden den første filmen kom i 77. Vi har ligget i kø siden episode 1 kom i 1999. Da var de eldste i køen 27 år gamle. Nå er vi på samme alder, denne siste gangen. Aldri mer kø, sier Emil.

30-talls entusiaster

De understreker at det har vært hyggelig. Det er ikke for køens skyld de sitter der, men for filmen.

- Vi er her for å kose oss. Magien i Star Wars-universet er der fortsatt. Det skal bli artig å se hvordan denne siste filmen henger sammen med den første, sier Kristian.

I løpet av de siste 35 dagene har køen vokst seg til å telle et tredvetalls entusiaster. Hver person får bare kjøpe fire billetter.

Hvordan kølivet har vært, om de er grepet av galskap, og hvilke forventninger de har til filmen, kan du få svar på ved å sende inn spørsmål nå!

VOKSER: En aldri så liten teltby har slått rot rundt Colosseum kino. Å ligge i kø for Star Wars billetter har vært en tradisjon siden 1977, hevder entusiastene.
INGEN TRYGD: Gutta går ikke på trygd, slik mange av leserne antok i sine spørsmål. Derimot har de spart opp penger og fridager fra jobb og studier til å hygge seg sammen med venner i køen utenfor Coloseum.