Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

41.000 dollar til Stephen King

Dagbladet.no og 41.000 andre lesere har lastet ned første kapittel i Stephen Kings nye grøsser. Det kan du også gjøre. Alt du trenger er litt tålmodighet - og en neve dollar.

Forfatteren publiserte mandag første kapittel i sin nye grøsser «The Plant». 41.000 lesere lastet ned kapittelet den første dagen.

I følge NYTimes er dette tallet lavt, men forfatteren selv skal være fornøyd.

Stoler på leserne

Hver måned skal King følge opp med et nytt kapittel av romanen, som King selv karakteriserer som «sort of funny» og samtidig ganske grusom.

Men det er ikke sikkert leserne kommer så langt i handlingen. Som King skriver: - If you pay, the story rolls. If you don't, the story folds.

Utradisjonell

Det mest banebrytende med Kings initiativ er at han publiserer boka uten støtte fra en forlegger. Da han i mars lanserte «Riding the Bullet» på Internett, hadde han fremdeles forleggerne Simon & Schuster i ryggen.

Slippet av første kapittel mandag og av andre kapittel den 21. august vil fungere som Kings «ærlighetstest» av sine lesere. Dersom nok lesere betaler for disse kapitlene, vil King fortsette denne utradisjonelle publiseringen av «The Plant».

Ni kroner kapitlet

Det er ikke snakk om mer enn én dollar - cirka ni kroner - per kapittel. Etter norske standarder blir prisen på hele boka omtrent det samme som du ville betalt for en pocketbok.

Handlingen i boka foregår tidlig på 80-tallet, da det fremdeles ville vært en fremmed tanke å skulle laste ned litteratur fra internett.

Du kan høyreklikke deg ganske enkelt fram og tilbake i kapitlet, og layouten er leservennlig og fin. Så gjenstår det bare å se om handlingen er såpass fengende at vi står klare til å laste ned fortsettelsen 21. august.

Du kan selv laste ned «The Plant » på siden http://www.stephenking.com

Vil du diskutere e-bokas inntog? Gå til /ordskiftet.

maria.borja@dagbladet.no

IKKE LENGER PÅ PAPIR: Nå må Stephen King lese høyt fra skjerm
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media