45-åringer får se Stones likevel

Øvre aldersgrense på gruppas Super Bowl-konsert opphevet.

(Dagbladet.no): Forbudet som var nedlagt for å hindre eldre fans i å få se Rolling Stones på Super Bowl, er blitt opphevet, melder BBC News.

Personer over 45 år var i utgangspunktet ikke velkommen til å fylle banen for å danse under pausekonserten med Stones fordi oppgaven ble ansett som for fysisk krevende.

Men nå har Det amerikanske fotballforbundet (NFL) snudd etter stort press fra aldrende fans, og tillater nå alle over 18 år som vil delta, å komme, uten noen øvre aldersgrense.

- Vi ville åpne det opp, sier en talsmann for NFL til BBC.

De 2000 publikummerne må ankomme og forlate banen raskt på arrangementet i Detroit 5. februar. Det er ingen sitteplasser, og deltakerne må regne med å måtte være på beina lenge i strekk. De må dessuten trolig vente i en tunnel mesteparten av første omgang av kampen.

For øvrig er Stones\' yngste medlem Ron Wood 58, og kvartetten har en samlet alder på 246 år.

Overføringen av Super Bowl, som er mesterskapskampen i den amerikanske fotballigaen og et av verdens mest sette TV-program, har vanligvis et innslag med verdensartister i pausen. I 2004 skapte Janet Jackson furore da hun under en duett med Justin Timberlake ved et uhell blottet det ene brystet, noe som førte til en strøm av søksmål på grunn av uanstendig opptreden på TV.

INGEN ALDERSGRENSE PÅ SCENEN: F.v. Keith Richards (62), Ron Wood (58) og Mick Jagger (62) under en konsert i Charlotte, Nord-Carolina, i oktober i fjor. Charlie Watts (64) synes ikke på bildet. Foto: Scanpix
INGEN ALDERSGRENSE PÅ SCENEN: F.v. Keith Richards (62), Ron Wood (58) og Mick Jagger (62) under en konsert i Charlotte, Nord-Carolina, i oktober i fjor. Charlie Watts (64) synes ikke på bildet. Foto: Scanpix Vis mer
OPS: Janet Jacksons høyre bryst faller ut av kjolen under duetten med Justin Timberlake under Super Bowl i 2004. En strøm av søksmål fulgte.