Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

4500 publikummere evakuert fra Karpe Diem-konsert

I Bergen.

MÅTTE BRYTE AV KONSERT: Gutta i Karpe Diem ble tvunget til å avbryte en konsert i Bergen lørdag kveld, etter at et brannslukningsapparat ble tømt mot publikum. Bildet er fra en tidligere konsert. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE BRYTE AV KONSERT: Gutta i Karpe Diem ble tvunget til å avbryte en konsert i Bergen lørdag kveld, etter at et brannslukningsapparat ble tømt mot publikum. Bildet er fra en tidligere konsert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rundt 4500 personer ble evakuert fra en konsert med Karpe Diem i Bergen lørdag kveld etter at noen tømte et brannslukkingsapparat mot publikum.

Politiet i byen opplyste rundt midnatt natt til søndag at en 28 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak forholdet. 5-6 personer nærmest scenen ble kjørt til legevakt for sjekk etter å ha pustet inn pulveret.

Konserten ble stanset i 22.30-tiden lørdag.

Panikk i teltet En av konsertdeltakerne sier til Bergens Tidende at folk fikk panikk og stormet ut. Midt under konserten i teltet på Koengen ble det ble opplyst fra scenen at publikum måtte forlate lokalet.

Det var noen som tømte et brannslukkingsapparat. Det var mye røyk i lokalet, og mange som ikke fikk puste, sier Ole Tøkje (23).

Sara Skiple Sataøen (22) sier til NTB at det var flere som kom ut på scenen og vendte slangen på brannslukkingsapparatet mot publikum.

- Det var helt forferdelig. Flere skrek og ba dem om å stoppe. Mange av vaktene la seg ned på gulvet, det var helt kaos, sier hun.

Beklager hendelsen Karpe Diem spilte utsolgt konsert i teltet på Koengen under Norges Handelshøyskoles arrangement Uken 16.

På sin Facebook-side beklager både bandet og arrangøren det inntrufne.

«Det begynte som en helt fantastisk konsert i Bergen i kveld. Mot slutten av konserten ble et brannslukningsapparat utløst. Dette er farlig, både for mennesker og utstyr, og alle ble derfor evakuert. Det er heldigvis ikke meldt om noen alvorlige personskader, og Røde Kors tok hånd om de som følte seg dårlige på stedet. Sannsynligvis er alle instrumenter ødelagt, men vi sees i Bergen igjen snart. Kjærlighet. - Karpe og Uken».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram