Anmeldelse: Kacey Musgraves - «Golden Hour»

46 gylne minutter med Kacey Musgraves

Har aldri vært bedre. Det sier ganske mye.

SPENNENDE: Kacey Musgraves befester posisjonen som en av de mest spennende countryartistene i dag. Foto: NTB Scanpix
SPENNENDE: Kacey Musgraves befester posisjonen som en av de mest spennende countryartistene i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM:​ Det er et kraftig statement når du åpner et album med tekstlinjer som dette: «Born in a hurry, always late / haven't been early since '88 / Texas is hot, I can be cold / grandma cried when I pierced my nose».

Hilsen Kacey Musgraves!

Låten heter «Slow Burn» og er en av tretten visittkort på «Golden Hour» - et album som befester Musgraves' posisjon som en av de mest spennende countryartistene i dag.

Det vil si, hun er ingen typisk countryartist, heller, hun bare gjør sin egen greie i skjæringspunktet mellom country, americana, soul og pop - med et lite nikk med hatten til disko (!). Du kan til og med kalle det cosmic country, i tradisjonen etter Gram Parsons.

Oppvarming

Musgraves' tidlige album, og da særlig de to siste utgitt på et stort plateselskap, er blitt hyllet av kritikerne og har gitt henne flere priser. Likevel føles det som om de bare var en oppvarming til dette.

Det første som slår deg, etter å ha tygd litt på åpningslinjene, er det delikate lydbildet og den elegante produksjonen - som balanserer mellom glatt og friksjonsfri og kreativ på en minimalistisk måte - ikke noe fancy, bare en banjo her og litt pedal steel der, litt tangenter, en akustisk gitar og en fele eller en cello. Og én gitarsolo!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer