Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

5 bransje-Grammy til Stargate i natt

Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate sto bak hver tiende amerikanske radiohit i fjor. I natt hentet de fem ASCAP-priser med Justin Timberlake og Fergie i salen.

LOS ANGELES (Dagbladet): - Vi hadde jo på følelsen at vi skulle få en pris eller to, men det var jo litt voldsomt med fem priser, sier Mikkel S. Eriksen.

Sammen med Tor Erik Hermansen utgjør han Norges største eksportartikkel siden oljen og bindersen, produksjonsteamet Stargate.

Det siste året har de hatt med seg artister som Mariah Carey, Rihanna, Janet Jackson, Usher, Beyoncé og Shakira i studio.

- 2006 var et kjempeår, 2007 gikk enda bedre og første kvartal av 2008 har vært helt fantastisk. Nå har vi jobbet med alle vi har drømt om, forteller Hermansen, da Dagbladet møter gutta på et hotell i Beverly Hills dagen før utdelingen.

Klyper oss i armen

Kodak Theatre i Los Angeles er mest kjent for filmens Oscar-utdeling, men i natt norsk tid var det Tor Erik og Mikkel som entret scenen hele fem ganger på årets Pop Music Awards, foran et publikum bestående av kompisen Lionel Ritchie, Justin Timberlake og Fergie. Det er den amerikanske låtskriverorganisasjonen ASCAP som står for utdelingen som best kan beskrives som en bransje-Grammy-utdeling. Her er det de som skriver låtene som får prisene - ikke de som framfører dem.

- Det er ganske enkelt. Det deles ut en pris for hver av de femti mest spilte låtene på amerikansk radio i fjor, og fem av de var våres, sier Eriksen og smiler.

- Men det er klart vi klyper oss i armen rett som det er likevel.

FULL FRES: Musikkprodusentene Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen tok seg to dager fri fra studioet de leier av den Norgesaktuelle rapperen Jay-Z i New York, hyrte bestemor som barnevakt og dro til Los Angeles med de bedre halvdelene for å ta imot USAs gjeveste låtskriverpris, fem ganger.
FULL FRES: Musikkprodusentene Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen tok seg to dager fri fra studioet de leier av den Norgesaktuelle rapperen Jay-Z i New York, hyrte bestemor som barnevakt og dro til Los Angeles med de bedre halvdelene for å ta imot USAs gjeveste låtskriverpris, fem ganger. Vis mer

Mikkel ler. Det kan de gjøre hele veien til banken. Å være opphavet til fem av USAs mest spilte låter gir millioner i kassa.

- Vi har kjøpt hver vår leilighet. Bare det å eie en del av Manhattan, føles fantastisk.

Låtene duoen vant priser for i natt var «Irreplaceable» med Beyoncé, Idol-vinner Jordin Sparks sin «Tattoo», Elliott Yamins «Wait For You», «Because of You» med Ne-Yo og «Hate That I Love You» med Rihanna.

- Vi så henne opptre på Wembley i London med våre låter. Det er en ganske spesiell opplevelse.

Venner av Jay-Z

I fjor hentet de hjem tre ASCAP-priser. Tidligere i år sanket de seks Grammy-nominasjoner og med nattas storeslem, har gutta for alvor etablerte seg i eliten av verdens musikkprodusenter.

- Jeg tror ikke dette åpner noen flere dører for oss, alle dører er allerede åpne. For oss gjelder det nå å holde fokus og fortsette å levere på jevnt høyt nivå, sier Tor Erik Hermansen.

De to 30-åringene har etablert seg med familier i New York, men tilbringer mesteparten av tiden i studio, rundt 12 timer om dagen.

image: 5 bransje-Grammy til Stargate i natt

- Men vi tar en norsk lærerferie om sommeren og i jula. Men det er klart, vi kunne ikke opprettholdt arbeidsmengden uten støtte fra hjemmefra, sier Mikkel S. Eriksen.

Støtte har de også fra raplegenden Jay-Z som de både leier studio av og henger ut med privat.

- Vi omgås i studio og på restauranten hans. Bare det å være i nærheten av sånne folk er jo veldig inspirerende.

Hermansen gliser.

- Jeg håper noe av magien smitter over på oss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media