Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Tuftebarten:

5 ting du heller bør gjøre enn å sende hatmeldinger til Utøya-ofrene

Tuftebarten hjelper deg.

KJØP EN VALP: Tuftebarten gir deg råd til hvordan slå ihjel tida, UTEN å sende hatmeldinger til Utøya-ofre. Foto: NTB Scanpix
KJØP EN VALP: Tuftebarten gir deg råd til hvordan slå ihjel tida, UTEN å sende hatmeldinger til Utøya-ofre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At Norge skulle få sin egen terrortragedie, og dertil en av historiens mest grusomme der barn og ungdom var ofrene, er fortsatt vanskelig å fatte. Men enda mer ufattelig er det at de som overlevde mottar hets og drapstrusler av andre nordmenn!

Spaltist

Tuftebarten .

Anonymt twitter-fenomen, som boltrer seg i langtekst hos Dagbladet. Har blant annet spådd at Rosenborg rykker ned i Adecco-ligaen og at Donald Trump får Nobels Fredspris i 2017.

Det er ikke snakk om bare et par individer, men mange titalls mennesker som bruker den lille tiden vi har fått her på jorda til å få noen stakkars mennesker som vet alt om å føle seg jævligere enn jævligst til å føle seg enda jævligere. Det skulle virkelig ikke være nødvendig, men her er fem forslag til ting man kan gjøre i sommervarmen i stedet for å drapstrue traumatiserte terrorofre.

1. Bind dine egne fluer. Du trenger ikke mye for å lage utstyret du trenger for fluefiske. Faktisk bare fem ting. Til gjengjeld har du aldri hørt om disse fem tingene før: ei bindestikke, et krokskaft, en tråholder med keramisk trådfører, hackleklemme og ei lakkenål. Når du har alle disse tingene er det bare å sette i gang. Det første du gjør er å google «fluebinding». Deretter følger du instruksene én etter én.

2. Spill en V75-kupong. Du trenger ikke være travekspert for å vinne penger på hest. Dessuten kan det gi deg en unnskyldning for å slå i hjel noen timer i travhjørnet på din lokale bensinstasjon og dermed gjøre deg noen nye bekjentskaper. For et par hundrelapper kan du tippe vinnere i sju ulike løp. I sommer er det forresten mange spennende hester som gjør det bra på banen. Se opp for Wellino Avenue, Hillary B.R. og Propulsion.

3. Les selvbiografien «The Dirt», skrevet av medlemmene i bandet Mötley Crüe. Det fine med dette vitnesbyrdet fra puddelrockscenen på 1980-tallet er at den på en underholdende måte viser hvordan disse arrogante og ganske ondskapsfulle rockeguttene – selv når de er fullstendig fortapte i pille- og alkoholmisbruk og høye på seg selv – allikevel IKKE sender hatmeldinger til terrorofre. Hvis ikke de gjør det, trenger heller ikke du å gjøre det.

4. Lag den perfekte risotto. En god risotto er et ypperlig tidsfordriv, og har i tillegg den fordelen at den gjør andre glade – i stedet for å gjøre dem redde og fortvilte. Selv om ingrediensene er få, er det mange faktorer som skal klaffe. Det første du må gjøre er å bestemme deg for om du skal bruke arborio eller carnaroli-ris. Deretter kutter du opp løken, river osten og gjør klar kraften på forhånd slik at du kan lage risottoen i beste fjernsynskjøkken-stil og imponere dine venner. I den avgjørende sistefasen, mantecara, slår du inn ost og smør og gir matretten sin rette glans og tekstur. Kanskje har du til og med din egen vri, der du bruker en norsk skogsopp eller et posjert egg som signatur-grep?

5. Kjøp deg en dansk-svensk gårdshund og øs all din kjærlighet over den. Kanskje du trenger en ny venn i livet? Dansk-svensk gårdshund er en familievennlig og munter fritidskamerat med godt lynne og aner fra våre nordiske naboland. Tenk hvor annerledes denne høsten vil bli med en valp i huset.