DEBATT

Debatt: Skolestreik for miljøet

5 tips til hvordan du kan støtte skolestreiken

Er du en litt for gammel elev, en voksen, foreldre, besteforeldre, lærer eller bare vil heie på; Slik kan du hjelpe:

MARS I OSLO: 15.000 barn og ungdom skolestreiket for klimaet i Oslo, med god hjelp fra små og store støttespillere. 40.000 deltok i markeringer landet rundt. I morgen, fredag, ventes enda flere å streike for klimaet. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix
MARS I OSLO: 15.000 barn og ungdom skolestreiket for klimaet i Oslo, med god hjelp fra små og store støttespillere. 40.000 deltok i markeringer landet rundt. I morgen, fredag, ventes enda flere å streike for klimaet. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den 24. mai er det igjen duket for global skolestreik for klimaet, og foreløpig er det varslet over 1200 streiker i 107 land. Det er et globalt ungdomsopprør som nå utspiller seg, men man trenger ikke å gå på skolen for å kunne bidra!

I mars deltok 40.000 barn og ungdom på skolestreik for klimaet i Norge, med god hjelp fra små og store støttespillere. Her er fem tips til deg som er litt for gammel, voksen, foreldre, besteforeldre, lærer eller bare vil heie på.

1. Spre budskapetGreta Thunbergs budskap som startet disse protestene, er enkel: Følg Parisavtalen for å hindre katastrofale klimaendringer, NÅ. Du kan vise støtte ved å denne dele oversikten som viser hvor arrangementer i Norge arrangeres slik flest mulig får mulighet til å bli med. Kjenner du journalister eller politikere, kan du tipse dem om markeringen på ditt hjemsted. Følg med på Natur og Ungdom sin nettside og skolestreik for klima på Facebook. Del også gjerne disse tipsene og andre saker relatert til skolestreiken.

2. Snakk med barn og unge om skolestreikenHvis du har barn eller ungdom i aktuell alder kan du si i klartekst at du støtter dem hvis de ønsker å streike for klima. Det er viktig at deltakelse skjer helt og fullt etter deres ønske og premisser. Mange vil kanskje engasjere seg på andre måter enn en streik, da kan du hjelpe til slik de får brukt engasjementet sitt på en måte som passer dem. Snakk gjerne også med andre foreldre eller skolen om tema. Elever kan be om politisk fravær for å delta, les mer om fravær i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer