Eminem til Norge

50 000 billetter revet vekk på seks minutter

- Helt vanvittig.

KONSERT: Alle billettene til Eminem-konserten i Oslo til sommeren er revet bort. Foto: NTB scanpix
KONSERT: Alle billettene til Eminem-konserten i Oslo til sommeren er revet bort. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verdensstjernen Eminem kommer til Norge og Oslo lørdag 30. juni.

Klokka 09 i dag ble billettene lagt ut, og minutter senere var alt revet bort.

- Helt vanvittig. Vi har aldri opplev maken, sier konsertarrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Over 8000 billetter pr. minutt

Han vil ikke fortelle hvor mange billetter som er solgt, men kapasiteten på Voldsløkka og arrangementet Oslo Sommertid er - etter det Dagbladet erfarer - på mellom 50 000 og 55 000 publikummere.

- Vi gleder oss. Dette blir kjempestort. Vi kommer med flere artister til Oslo Sommertid i perioden framover, sier Osmundsvaag.

50 000 billetter på seks minutter blir vel 8300 billetter per minutt. Det er ytterst sjelden konsertbilletter forsvinner så fort. Til sammenlikning ble The Rolling Stones-billettene til konserten på Telenor Arena i 2014 revet bort på 13 minutter.

Terningkast 2

På tampen av fjoråret kom rapperen ut med albumet «Revival», som Dagbladets anmelder ga terningkast 2 og skrev: Det siste sure oppstøtet fra en aldrende rapveteran - Eminem har fullstendig mistet grepet.

Men om han har mistet grepet på musikken på siste utgivelse, så har han ikke mistet grepet på fansen. 50 000 billetter på seks minutter illustrerer det godt.

Han gjør en rekke konserter i Europa i sommer, og er blant annet en av trekkplastrene til årets Roskildefestival.

Kontroversiell artist

Marshall Bruce Mathers III, som han egentlig heter, er blitt 45 år - og kan ikke kalles ung å lovende lenger. Han debuterte med «Infinite» i 1996, men først tre år senere kom det store gjennombruddet med The «Slim Shady LP».

Eminems tekster har ofte vært kontroversielle med voldelig innhold, drap og voldtekt.

Hen er kjent for å si akkurat det han mener, og under prisutdelingen BET Hip Hop Awards i høst angrep han president Trump med en drøyt fire minutter lang video. Der kalte han presidenten for en «kamikaze», eller en selvmordsflyger, og hevdet at presidenten trolig vil skape et «atombombe-holocaust».

Han har mottatt en rekke priser. I 2002 debuterte han som skuespiller i filmen «8 Mile», som vant Oscar for Beste sang med «Lose Yourself».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer