50 000 i bot for e-postsnoking

Øyvind Hagen og Bazar Forlag straffes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På den ene side er Bazar Forlag en suksesshistorie, med gullkantede enerettsutgivelser som «Da Vinci-koden» og Paulo Coelhos bøker. På den annen side har det lille forlaget, som ble startet av forlagssjef Øyvind Hagen i 2002, vært en slagmark; i 2004/05 forlot hele redaksjonen forlaget på grunn av Hagens lederstil og anklager om e-postsnoking, useriøse arbeidsforhold, urettmessige oppsigelser og snoking i ansattes e-post.

Den mest alvorlige anklagen er at Hagen ulovlig overvåket e-posten til sjefen for Bazars svenske avdeling, Anna Troberg, over flere måneder. Etter en gransking sa Datatilsynet seg enig, og saken havnet på politiets bord i fjor sommer.

Overvåkingskonto

Både finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt og statsadvokaten kommer til at Bazar og Hagen har brutt personopplysningsloven. Etter deres oppfatning har Hagen opprettet en overvåkingskonto i forlagets datasystem som automatisk lastet ned (blindkopierte) og leste og søkte gjennom all inngående e-post til Sverige-sjef Anna Troberg uten at hun ble informert om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer