PÅ TRENINGSLEIR I 1966: I disse dager er det straks 50 år siden The Beatles kom med det smått geniale THE WHITE ALBUM der mange av tekstene og mye av musikken var preget av bandets åndelige chartertur til India. Bildet viser de fire fra en tidligere tur i 1966 der George Harrison er på sitarskole sammen med de tre andre vennene. Foto: NTB Scanpix.
PÅ TRENINGSLEIR I 1966: I disse dager er det straks 50 år siden The Beatles kom med det smått geniale THE WHITE ALBUM der mange av tekstene og mye av musikken var preget av bandets åndelige chartertur til India. Bildet viser de fire fra en tidligere tur i 1966 der George Harrison er på sitarskole sammen med de tre andre vennene. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

50 år siden the White Album: Plata hvor man kan «høre Beatles' brudd»

November 1968 ga The Beatles ut sitt mest varierte, utleverende og kontroversielle album.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Albumet byr på nesten alle stemninger og følelser som mennesket kan ha. Men at den skulle inspirere mord hadde ingen forestilt seg.

«Dear Prudence, won't you come out to play, Dear Prudence, greet the brand new day. The sun is up, the sky is blue, It's beautiful and so are you» synger John Lennon på albumets andre låt.

Når støyen fra det landende flyet fader ut på Back in the U.S.S.R., toner det karakteristiske gitarspillet på Dear Prudence inn. Strengene maler frem bildet av en sol som stiger opp i horisonten. Fingerspill lærte Lennon og McCartney av den skotske visesangeren Donovan i India.

Flere av låtene hadde sitt utspring i bandets opphold ved foten av Himalaya-fjellene i India, som fant sted fra februar til april samme år, det vil si John og George ble tiden ut, mens Paul og Ringo dro tilbake til England tidligere.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn