ENGASJERT: Rap-kongen 50 Cent har sjøl bedt om å få møte overlevende fra Utøya når han opptrer i Stavanger torsdag. Foto: Scanpix
ENGASJERT: Rap-kongen 50 Cent har sjøl bedt om å få møte overlevende fra Utøya når han opptrer i Stavanger torsdag. Foto: ScanpixVis mer

50 Cent har selv blitt skutt ni ganger - nå skal han møte Utøya-overlevende

Under Rått og Råde i Stavanger.

(Dagbladet): - Er det ikke fantastisk? Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si! Det sier en mildt sagt sjokkert, men lykkelig, fylkessekretær i Rogaland AUF, Emilie Bersaas (19) til Dagbladet.

I går fikk hun og de 29 andre som overlevde fra Rogaland følgende beskjed:

Rapstjerna 50 Cent har personlig bedt om at overlevende skal inviteres til hans konsert under Rått og Råde-festivalen i Stavanger. Ikke bare det, han vil gjerne møte ungdommene.

Og - på toppen av det hele: Etterpå vil han gjerne gi en ekstraopptreden i Stavanger utelukkende til inntekt for Utøya-fondet.

Gir ekstraopptreden - 50 Cent er en av hip hop-ens aller største stjerner. At han har bedt om å få hilse på oss, er utrolig, men at han samtidig har bedt om å få gi en veldedighetsopptreden, det er enda mer fantastisk, sier Bersaas.

Også festivalens markedssjef Pål Jakobsen er litt satt ut av at rapperen sjøl har vist så stort engasjement.

- Noe tilsvarende har vi aldri opplevd. Managementet tok kontakt og sa at 50 Cent gjerne ville treffe de unge. Vi kontaktet Rogaland AUF. Så ble vi spurt om 50 Cent kunne få gi en veldedighetsopptreden til inntekt for fondet i etterkant av hovedkonserten. Det er enestående, sier Jakobsen.

Han kan fortelle at det vil bli ekstraopptreden for om lag 300 spesielt inviterte på hotell i byen etter at Kelis og Robyn har avsluttet kvelden på festivalscenene.

Skutt ni ganger 50 Cent, som er en av verdens mestselgende hiphopartister, er også kjent for at han 24. mai 2001 ble skutt ni ganger av en overfallsmann - og overlevde.

- Jeg tror ingen sammenlikner Utøya med en slik overfallsepisode, men faktum er jo at han, som mange av oss, har opplevd å være ung og frykte for sitt liv. Å kjenne adrenalinet og spørre seg sjøl om man kommer til å leve eller dø, sier Emilie Bersaas.

Hun tror møtet med superstjerna blir spennende av flere grunner enn som så:

- Jeg er fan av ham, og kjenner til musikken hans. Han har laget veldig mye musikk med sterkt politisk innhold. Jeg tror at han, mer enn folk tenker over, verdsetter å møte politisk engasjert ungdom. Det skal bli utrolig kult å møte ham, høre hans historie, sier Bersaas.

- Godt for oss Bersaas sier hun tror det blir godt for ungdommene å oppleve noe så udelt positivt sammen.

- Vi er flere Utøya-overlevende som gledet oss til Rått og Råde-festivalen fra før. Nå blir det helt vanvittig. Det er godt å kunne tenke på noe annet.

- Nå, for eksempel, nå tenker jeg på at jeg må asse meg så jeg ikke blir helt stum når jeg skal hilse på ham, sier 19-åringen og ler.

OVERLYKKELIG: Emilie Bersaas i Rogaland AUF. Foto: Privat
OVERLYKKELIG: Emilie Bersaas i Rogaland AUF. Foto: Privat Vis mer