Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

50 Cent til Norge

Slipper ny singel i dag og kommer til Stavanger i september.

Rapperen 50 cent.
Rapperen 50 cent. Vis mer

(Dagbladet): I dag slipper rapperen 50 Cent singelen «Outlaw» fra sitt kommende album. Samtidig annonserer Stavanger-festivalen Rått og Råde at de får besøk at den Grammy-vinnende rapperen torsdag 1. september.

- Dette er én av to foreløpig bekreftede europakonserter. Det synes vi er kult. Han har vært opptatt med å pleie filmkarrieren sin de siste årene, og har spilt mot blant andre Al Pacino, Robert De Niro og Nicolas Cage, men nå er han i full gang med musikken igjen, sier Kristoffer Kinden i Rått og Råde til Dagbladet.

Flere ganger i Norge Han har vært flere ganger i Norge de siste årene, sist gang i Oslo og Bergen i februar i fjor. Da han spilte på Døgnvill-festivalen i Tromsø i 2008, og ville ha seg en matbit på Dolly Dimples sammen med kompisene i G-Unit, ble han sendt på dør av spisestedets daglige leder fordi han var redd rapperne skulle rane ham.

- Jeg sto bak kassa, og ble først litt redd da hele gjengen kom inn døra. De var 6-10 stykker, og alle hadde hettegenser på. Jeg trodde vi kom til å bli ranet, fortalte daglig leder Espen Nordhagen til iTromso.

Styrtrik Med litt drahjelp av Eminem, slo 50 Cent gjennom i 2003 med albumet «Get Rich or Die Tryin'». Mye har også skjedd siden den gang for mannen som en gang livnærte seg av å selge kokain i New York.

Etter at han tjente 440 millioner dollar i 2008 alene, blir 50 Cent regnet for å være en av verdens rikeste rappere. I november gav han ut albumet «Before I Self Destruct».