50 Cent til Oslo

50 Cent og G-Unit topper plakaten når den nystiftede hiphopfestivalen Interstate - Løkka 2004 arrange-res i Oslo lørdag 14. august.

Festivalområdet med plass til 15 000 mennesker ligger på Grünerløkka i Oslo, bare noen steinkast unna jazzklubben Blå. Norsk hip hops gudfar Tommy Tee har hatt en slags kuratorrolle for festivalprogrammet.

-  Grünerløkka er hip hopens vogge i Oslo, så det føles riktig at festivalen legges hit. Jeg er vaktbikkje for programmet, og passer på at det blir en ekte hiphopfestival, sier Tommy Tee til Dagbladet.

Noora og Petter

I tillegg til 50 Cent og hans kompiser i G-Unit består artistlista av svenske Ken Ring sammen med Tommy Tee (de er plateaktuelle sammen i juli), Gatas Parlament, Petter, Equicez, Son Of Light og Diaz. Kevin fra Warlocks skal presentere sitt soloprosjekt på norsk, og Noora Noor kommer til å gi smakebiter på det nye materialet hun jobber med sammen med Tommy Tee.

Ytterligere to- tre utenlandske navn vil bli lagt til plakaten innen kort tid.

Rendyrket hip hop

Mens de to store musikkfestivalene i Oslo - Norwegian Wood og Øyafestivalen - booker etter en bred definisjon av rock- og popbegrepet, blir Interstate-festivalen lørdag 14. august den første rendyrkede hiphopfestivalen i hovedstaden.

-  Vi vil gi de hiphopinteresserte en stor og god pakke. Det er iblant hip hop på de andre musikkfestivalene, men når de først booker en hiphopartist, er det en sær, rar kanadier, påpeker Tommy Tee, og sikter til Buck 65 som spiller på Øyafestivalen.

-  Det har gått rykter om at du har jobbet med 50 Cent tidligere?

-  Jeg har møtt Fifty og spilt noen beats for ham, men det har ikke materialisert seg. Så nei, jeg kjenner ham ikke, sier Tommy Tee til Dagbladet.

Hektisk helg

Det er en hektisk arrangementshelg festivalen er lagt til: Oslo Jazzfestival, avslutningsdagen på Øyafestivalen og VM-runde i offshore pågår samtidig.

-  Vi vil prøve å legge festivalen litt tidligere i august neste år. I første omgang har vi laget dette som en endagsfestival, men vi vil satse på to dager neste år, sier Spilling Johansen hos arrangøren Just Entertainment.

TILBAKE TIL NORGE: 50 Cent spilte både i Oslo Spektrum og under Uka i Trondheim i fjor. Nå kommer han og kompisene i G-Unit til den første utgaven av Interstate-festivalen i Oslo.