50 Cent til Trondheim

Studentfestivalen UKA-03 har leid en privatjet for å få hiphopkongen 50 Cent til byen, en måned etter at han fylte Oslo Spektrum.

Verdensstjernen spiller i Teltet i Dødens Dal 14. oktober. Teltet er Ukas største scene, med plass til 5000 mennesker. De ettertraktede billettene legges ut for salg i dag klokka 08.00. Prisen er 430 kroner.

- Vi flyr 50 Cent og 42 av hans nærmeste medarbeidere i privatjet fra Sør-Europa til Trondheim. Dagen etter flyr vi hele gjengen til et annet europeisk land, sier en særdeles lykkelig UKA-sjef Kristian Wright.

Odd Reitan

Wright vil ikke ut med hva studentfestivalen måtte betale for å få verdens kanskje heiteste artist til Norge nok en gang.

- Dette koster flesk. Det er det ikke tvil om. Vi har gjort det som må til for at det skal være interessant for ham å komme. Men vi har hatt et fruktbart samarbeid med næringslivet, sier han.

UKA-03 prøvde å leie privatflyet til Rema-kongen Odd Reitan, men det var for lite for den tidligere crackdealeren og hans følge. Dessuten skulle utenriksminister Jan Petersen bruke Reitans fly den dagen, ifølge Kristian Wright.

- Betyr dette at kassa nå er tom?

- Vi har kontroll.

- Taper dere penger på konserten?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Dårlig rykte

Beskjeden om at 50 Cent takket ja til studentfestivalens tilbud tikket inn natt til lørdag. Da ble de 1350 menneskene bak festivalen mildt sagt lykkelige.

- Jeg ble rottehappy! Det blir et annet sceneshow enn i Spektrum. Vi stiller med lys og lyd, men 50 Cent og G-Unit kommer og leverer full pakke. Vi har jobbet knallhardt med dette siden Snoop Dogg avlyste, sier Wright.

Store amerikanske rapartister har et dårlig konsertrykte i Europa. De forsvinner ofte på vei, og mange får trøbbel i passkontrollen. Men UKA 03 er ikke redde for at 50 Cent skal gjøre som Snoop Dogg og trekke seg fra hele herligheten.

- Han er allerede i Europa, og det kan tenkes at han ikke har så hastverk med å komme tilbake til USA. Vi har ingen grunn til å frykte avlysning, sier Wright.

50 Cent, eller Curtis Jackson som den 27 år gamle rapperen egentlig heter, overbeviste ikke Dagbladets anmelder under Oslo-konserten 18. september. Mannen bak den millionselgende plata «Get Rich or Die Tryin\'» fikk terningkast tre.

TILBAKE TIL NORGE: 18. september spilte 50 Cent for over 8000 i Oslo Spektrum. Nå kommer rappstjernen til Trondheim.