50 krimforfattere fyller Oslo med mord og mysterier

Ny krimfestival har vokst siden i fjor.

TIL OSLO: Val McDermid fra Skotland skriver noen av de skumleste krimromanene i bransjen. Hun dukker opp på Krimfestivalen i Oslo, som går av stabelen fra 7. til 9. mars i år. Foto: Lars Eivind Bones
TIL OSLO: Val McDermid fra Skotland skriver noen av de skumleste krimromanene i bransjen. Hun dukker opp på Krimfestivalen i Oslo, som går av stabelen fra 7. til 9. mars i år. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Krimfestivalen i Oslo, som i fjor ble arrangert for første gang, har vokst seg større siden sist.

Fjorårets festival var et initiativ fra Cappelen Damm.

I år har 11 andre store og små forlag sluttet seg til arrangementet, fra Aschehoug og Gyldendal til en rekke av de mindre forlagene som utgir krim.

Britisk krim Resultatet er at 50 forfattere, i motsetning til 30 i fjor, vil opptre på åtte scener. 40 arrangementer er planlagt i løpet av de tre dagene festivalen varer, fra 7. til 9. mars. Forfatterne vil diskutere alt fra økonomiske forbrytelser til mord i det lukkede rom.

Blant dem som har sagt ja til å komme, er britiske Val McDermid, Tom Rob Smith, Sophie Hannah og John Harvey, som er litt av en kultforfatter i hjemlandet. Fra USA kommer Zoë Ferraris. Islandske Yrsa Sigurdardottir dukker opp, det samme gjør Annti Toumianen fra Finland.

Svenskene best? Ikke overraskende er svenskene rikt representert, med forfatterparet Lars Kepler, Jens Lapidus, Hjorth & Rosenfeldt, Viveca Sten, Helen Tursten, Ninni Schulmann, Karin Wahlberg, Håkan Østhlund, Cilla og Rolf Björklind og Lars Petterson. Fra Danmark kommer Sara Blædel, Erik Valeur og Elsebeth Egholm. Et tema vil bli forholdet mellom dansk og svensk krim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer