Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

50 millioner for en date

Nå må George Michael auksjoneres ut igjen.

Det britiske popikonet George Michael er blant kjendisene som stiller opp på auksjon for Radio Aid for å samle inn penger til tsunami-ofrene i Asia. Michael og kjæresten Kenny Goss stiller til middag med høystbydende.

I dag har det vist seg at Michael ikke akkurat er billig. Prisen for en middag med sangeren var oppe i fire millioner pund, eller nesten 50 millioner norske kroner.

Nå har arrangørene av auksjonen blitt tvunget til å trekke tilbake middagsavtalen og auksjonere ut George Michael-daten én gang til. Årsaken er at prisen er drevet kunstig i været. Ved ti-tida i dag morges sto prisen på 160 000 kroner. Noen timer senere måtte man by to millioner for å være med i kappløpet om den populære briten og kjæresten hans, og klokka 14 britisk tid sto høyeste bud i 11 millioner kroner. Da gikk alarmen hos Radio Aid. Da summen noe senere var firedoblet, ble budrunden med den tidligere Wham-sangeren stoppet.

- Selv om vi har lyst til å ta i mot pengene, er vi nødt vil å forsikre oss om at budene er ekte, sier en talsmann ifølge avisa Guardian.

I ettermiddag startet den nye budrunden. Ti over fire britisk tid var høyeste bud 310 pund, eller 2000 norske kroner. Men auksjonen varer ut uka, så summen forventes å stige.

Det er eBay som har auksjonen på sine sider, og eBay skal nå undersøke hva som har skjedd.

Flere millioner pund er samlet inn til det gode formålet via auksjonen. Blant annet har statsminister Tony Blair auksjonert ut en guidet tur i statsministerboligen i Downing Street, og det selges billetter til Brit Awards.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media