50-talls Buddy Holly-feber herjer

Her ser vi kvinnene i Buddy Hollys korte liv.

FØRSTE KOSTYMEPRØVE: Buddy Holly-damene hilser 50-tallet og rockens barndom velkommen. Elisabeth Carew (f.v.), Solveig Andsnes, Ingebjørg Klovholt og Ingeborg Sundrehagen Raustøl synes 50-tallskjolene er fantastisk. Foto: Anders Grønneberg
FØRSTE KOSTYMEPRØVE: Buddy Holly-damene hilser 50-tallet og rockens barndom velkommen. Elisabeth Carew (f.v.), Solveig Andsnes, Ingebjørg Klovholt og Ingeborg Sundrehagen Raustøl synes 50-tallskjolene er fantastisk. Foto: Anders GrønnebergVis mer

||| Midt i kostymeprøvene går Heine «Buddy Holly» Totland forbi jentegarderoben, og kvinnene suges rett inn i hans favn.

Prøvene på «The Buddy Holly Musical» er i gang.

- Hektisk Om en måned åpenbarer rocklegenden seg på Folketeatret i Oslo sammen med et knippe fargerike kvinner og et forrykende orkester.

- Hektisk og morsomt, sier Buddy Holly.

Han er i fyr og flamme over å ha fått rollen.

Fargerike kvinner - Jeg har samme lyse stemmen og rent fysisk er jeg også temmelig lik Buddy Holly. Kvinnene i stykket er flotte skuespillere og sangere, hele ensemblet er en spennende gjeng, sier Heine Holly, før han får ristet kvinnene av seg og haster til en kjapp lunsj.

MIDT I SMØRØYET: Heine Totland spiller Buddy Holly. - Jeg går opp i rollen med hud og hår, sier han. Dette kan vi for så vidt se av bildet, der 50-tallskvinner flokker seg rundt ham. Fra v. Ingebjørg Klovholt, Elisabeth Carew, Solveig Andsnes og Ingeborg Sundrehagen. Foto: Anders Grønneberg
MIDT I SMØRØYET: Heine Totland spiller Buddy Holly. - Jeg går opp i rollen med hud og hår, sier han. Dette kan vi for så vidt se av bildet, der 50-tallskvinner flokker seg rundt ham. Fra v. Ingebjørg Klovholt, Elisabeth Carew, Solveig Andsnes og Ingeborg Sundrehagen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Men det er ikke hovedrolleinnehaver Heine Totland vi skal møte, men fire av musikalens sentrale kvinner:

Ingeborg Sundrehagen Raustøl, som spiller Buddys kone Maria Elena Santiago, Solveig Andsnes, som spiller Vi Petty, Elisabeth Carew, som spiller Soul Queen og Ingebjørg Klovholt, som spiller Shirley og bandets trombonist.

Nåler og tråklesøm - Vi liker 50-tallets feminine mote og måten kjolene får fram de kvinnelige formene. Dette er antrekk vi gjerne kunne brukt på byen i dag, sier de fire kvinnene.

Kjolene henger så vidt på kroppene med sikkerhetsnåler og enkel tråklesøm.

Spilene i brystpartiet er ikke på plass, men når kjolene er ferdig om få dager, vil de strutte av raff femininitet og fargerik ynde.
Dekadent og fordrukken Dette er Elisabeth Carews teaterdebut.

-Jeg har sangerfaring, men ikke vært skuespiller før. Jeg er ydmyk, men blir tatt godt vare på og lærer utrolig mye, sier Elisabeth Carew.

Hun spiller en dekadent, lett fordrukken diva.

Damer i bandet Solveig Andsnes, derimot, beskriver sin rolle som en viljesterk, stand by your man-type.

- Jeg er gift med Norman Petty, studioprodusenten til Buddy, sier hun.

Gift på rekordtid Buddy Holly var rebell og motstrøms, og levde intenst etter eget hode. Å gifte seg med en latina, var ikke stuerent på 50-tallet.

Maria Elena Santiago er fra Puerto Rico.

- Jeg møter Buddy, og på rekordkort tid er vi gift - og innen et år dør han i en flyulykke, sier Ingeborg Sundrehagen Raustøl.

BUDDY HOLLY: Heine Totland likner på originalen. Foto: Eirik Pettersen/3 Sagas
BUDDY HOLLY: Heine Totland likner på originalen. Foto: Eirik Pettersen/3 Sagas Vis mer

Hun beskriver rollen som utfordrende.

- Jeg prøver å bli kjent med henne, og er fremdeles litt på leiting. Det er det som er spennende i denne prosessen, sier Raustøl.

ORIGINALEN: Buddy Holly i aksjon på 50-tallet.
ORIGINALEN: Buddy Holly i aksjon på 50-tallet. Vis mer