Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

500 000 datatimer

Når 5200 datanerder inntar Vikingskipet i fire dager, blir det mange timer foran dataskjermen. I dag starter «The Gathering»

NERDEKONGRESS: I dag, og fire dager framover, samler «The Gathering» 5200 ungdommer til en ellevill datafest i Vikingskipet. Arrangørene forteller at de bærer nerdestempelet med stolthet. Her fra er samlingen i 2008. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet
NERDEKONGRESS: I dag, og fire dager framover, samler «The Gathering» 5200 ungdommer til en ellevill datafest i Vikingskipet. Arrangørene forteller at de bærer nerdestempelet med stolthet. Her fra er samlingen i 2008. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet Vis mer

- Vi er utsolgt som vanlig, forteller André Hals, presseansvarlig for «The Gathering».

The Gathering er Norges største datatreff, og prosjektet ble påbegynt i 1992.

Siden 1996 har samlingen blitt arrangert hver påske i Vikingskipet i Hamar, hvor 5200 datainteresserte møtes for fire døgn med datamoro.

- Dette er en helt unik sosial arena, et sted hvor datainteresserte personer kan møte likesinnede. De kan også møtes ansikt til ansikt rett etter de har spilt mot hverandre, sier Hals.

- Nerdekongress Når 5200 personer bosetter seg i Vikingskipet for fire døgn med dataspill, kan det potensielt resultere i om lag 500 000 timer foran skjermen.

Hals forteller at de bærer nerdestempelet med stolthet.

- Vi ser på nerd som et positivt begrep. Det er en person som er over gjennomsnittlig interessert i et tema. Så ja, man kan godt kalle det en nerdekongress, sier han.

Utsolgt Og populariteten er stor.

- Vi er fullstendig utsolgt, og det er mange som ønsker å komme som vi dessverre ikke har plass til. Det er også en hel del reisende som har tatt turen fra andre land, sier Hals, som opplyser om at deltakerne også kan få med seg foredrag og sceneshow.

- Er dere ikke redd for at nettkapasiteten sprenges?

- Nei, vi har oppgradert fra 30 Gbit/s i fjor til 100 Gbit/s i år. De klarte ikke å sprenge linja i fjor, så jeg tror ikke de klarer det denne gangen heller, svarer Hals.

FOKUSERT: Dataentusiastene sitter dypt konsentrert foran sin egen skjerm i Vikingskipet. Her fra 2008. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet
FOKUSERT: Dataentusiastene sitter dypt konsentrert foran sin egen skjerm i Vikingskipet. Her fra 2008. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media