Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

500 bønder på kjærlighetsjakt

Lørdag gikk søknadsfristen for ensomme bonderomantikere ut. TV 2 har mottatt rekordhøye 500 tips eller påmeldinger.

-  Allerede mot slutten av forrige uke hadde vi fått inn flere påmeldinger enn i fjor. Så interessen er voksende og det lover bra, mener pressekontakt Katrine Wergeland i TV 2.

-  De aller fleste navnene er kommet som følge av tips. Vi har langt flere tips enn direkte søknader, sier hun.

850 000 i fjor

«Jakten på kjærligheten» går nå mot sin tredje sesong, og har vist seg som et strålende kommersielt konsept. Den første sesongen fulgte hele 933 000 seere de kjærlighetsjaktende bøndene hver torsdagskveld.

I runde nr. to, i fjor høst, sank snitt-seertallet til 850 000 seere. Fortsatt er det imponerende tall, og begge sesonger hadde TV 2 en markedsandel på over 50 prosent.

-  Dere er ikke engstelige for at konseptet skal oppleve samme slitasje som Idol så vidt har begynt å merke?

-  Det blir spennende å se hvorvidt vi klarer å opprettholde seertallene fra i fjor. Men selv et snitt på 750 000 seere vil være veldig bra, mener Wergeland.

Seertallene preges naturlig nok av personlighetene TV 2 finner fram til. Så nå begynner den omfattende kartleggingen av kandidater:

-  Vi vil jobbe intenst en periode nå, og i slutten av april skal de åtte kandidatene være klare. Programleder Katrine Moholt begynner å reise rundt og treffe dem i mai, som en innspilling til første episode, opplyser Wergeland.

I likhet med i fjor og året før skal de åtte utvalgte bøndene reduseres til fire gjennom en kvalifisering med bare ett kriterium:

Antall frierbrev.

Tre av åtte par

Hittil er altså åtte single bønder fulgt i prosessen med å finne livsledsager, fordelt på to sesonger.

-  Hva er sluttresultatet så langt?

-  Fra første sesong har vi to bestående par. Wenche Søndrol giftet seg jo også med sin kandidat, Tor Even Furvann. Jeg var selv til stede i bryllupet, forteller Katrine Wergeland, og legger til:

-  Samme sesong fant Magnus Valen-Sendstad Camilla Madsen, som fortsatt er kjærester og samboere. Og fra fjorårets serie er Lars Jacob Galåen sammen med Mari Grindstuen. Tre par av åtte mulige må sies å være vellykket. Vi har funnet en formel som funker.

JAKTER IGJEN: Programleder Katrine Moholt.
FORTSATT LYKKELIGE: Lars Jacob Galåen forelsket seg i Mari Grindstuen i fjor. De to er fortsatt sammen. Nå gjør TV 2 klar for en ny runde med «Jakten på kjærligheten».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling