500 meter teater

Hans Petter Eliassen (45) er produsent for Porsgrunn Internasjonale teaterfestival, som starter lørdag 15. juni. Og dette er en festival han synes folk bør få vite om!

- Er telemarkingene så kulturelle at de trenger en slik teaterfestival?

- Ja! Man kan aldri få nok teater, og vi prøver å få til noe for enhver smak, med både tragedie og humor, gjøglerier og tryllekunster. I år har vi noe slikt som 300 enkeltopptredener fordelt på 60 ensembler fra 16 land.

- Og disse kommer ifra?

- De som kommer fra New Zealand har vel den lengste veien. Ellers kommer det artister fra USA, England og Polen.

Språket kan være en barriere. Dersom teateret bare drives fram på polsk, kan det bli litt vanskelig. Derfor synes vi at den visuelle delen bør være det viktigste i forestillingene.

- Og dette vil folk ha?

- Det morsomme er jo at det er flere og flere som vil akkurat det. De besøkende kommer stort sett fra Grenland og området rundt, selv om vi også ser en økning av tilreisende. Den store variasjonen gjør vel at dette blir et arrangement for hele familien. I år er det den åttende gangen vi arrangerer en slik festival, og fra å starte med et besøkstall på 2000 i 1995 hadde vi i fjor 22000 besøkende. Så man kan nok si at folk vil ha dette, ja.

- Og så lager dere festivalgate med teater i samme slengen?

- Det må vi ha. Det blir på en måte 500 meter teater. Vårt mål er å fylle Storgata i Porsgrunn med store og små teatergrupper og gjøglerier. Dette skal bli Norges morsomste gate.

Program finner du på sidene til Porsgrunn Internasjonale teaterfestival.

FESTIVALFADER:</B> Hans Petter Eliassen (t.h) er produsent for årets festival. Her er han sammen med Tor Arne Ursin og Lars Vik under forberedelser til festivalen for to år siden.