500 vil ha homsehjelp

Til høsten starter TV3 serien «Homsepatruljen». Åtte norske heterofile menn skal friskes opp. Rundt 500 har allerede søkt om å komme med.

Allerede før søknadsfristen går ut tirsdag har TV3 mottatt hundrevis av søknader om å få være med i «Homsepatruljen».

Men hvis du tror det er norske menn som selv har meldt seg på, tar du feil:

-  Det er ektefeller, samboere og barn av fedre som har meldt på mannen eller pappaen til programmet, sier informasjonskonsulent i TV3, Ida C. Linchausen, til Dagbladet.

Frivillig

Hun forsikrer at de åtte som skal velges ut til like mange programmer vil stille opp på frivillig basis, og at dette ikke er en ondsinnet kampanje mot den norske mannen.

-  Dette er bare et moroprogram, og er ikke ment å være ondsinnet på noen måte. Vi regner med at familiemedlemmene kjenner sine menn og fedre såpass godt at de på forhånd vet om de er villige til å delta med humor i blikket, sier hun.

Selvfølgelig kommer programmet fra USA, og TV3 sendte i vinter den amerikanske versjonen med gjennomsnitt på rundt 200 000 seere for hvert program.

-  Ikke uventet var seerne i gjennomsnitt 65 prosent kvinner, sier Linchausen.

Ut med skinnvest?

I søknadene må det begrunnes hvorfor mannen eller pappaen skal delta, og hva de mener er mest håpløst for at de skal kunne få bli nye.

-  Noen skriver at «pappa går med skinnvest ennå, etter tjue år tror han fortsatt det er in» eller «jeg er veldig glad i kjæresten min, men skulle ønske at han ...» osv. Andre vil gjerne få pusset opp et rom eller to, sier Linchausen.

Respekt

-  Jeg tror de vil se oss behandle klientene med jevnbyrdig respekt, og gjøre dem noe godt, noe klientene kan ta med seg og trekke veksler på i framtida, sa den ene av homsene, Adam Schjølberg, til Dagbladet da han ble intervjuet onsdag.

«Homsepatruljen» sendes til høsten, fordelt på åtte programmer. Det er ennå ikke bestemt på hvilke ukedager TV3 setter opp rogrammet.

KLAR FOR UTRYKNING: Til høsten rykker Homsepatruljen ut for å hjelpe norske heterofile menn til å friske opp både seg selv og hjemmet. Halvor Bakke, Birger Løkeng, Jan Soløy og Adam A. Schjølberg er klare.