KAMPANJE: Gruppa Disaster in the Universe har startet en kampanje på Facebook til støtte for båtflyktningene i Middelhavet. Gruppa har også lagd låta «Now We're Gonna Learn To Swim (No Worries, It's Alright)» i forbindelse med katastrofen.
KAMPANJE: Gruppa Disaster in the Universe har startet en kampanje på Facebook til støtte for båtflyktningene i Middelhavet. Gruppa har også lagd låta «Now We're Gonna Learn To Swim (No Worries, It's Alright)» i forbindelse med katastrofen.Vis mer

5000 ungdommer slutter seg til kampanje for båtflyktningene

Disaster in the Universe med opprop til politikerne.

I fjor høst slapp den norske popgruppa Disaster in the Universe singelen «Now We're Gonna Learn To Swim (No Worries, It's Alright)», en sterk solidaritetserklæring tilegnet båtflyktningene i Middelhavet.

Etter den seineste katastrofen i området og debatten som har fulgt, har gruppa tatt initiativet til en kampanje for båtflyktningene under tittelen «Jeg lar ikke folk drukne!» Mer enn 5000 mennesker har sluttet seg til kampanjen på Facebook.

Vokalisten i Disaster in the Universe, Dosser Brandt, tar Flyktninghjelpen på ordet når den oppfordrer til «folkelig engasjement for å legge presse på politikerne». Oppropet lyder slik:

«Jeg lar ikke folk drukne!

Som medmennesker protesterer vi mot at politikere, både i Norge og i EU, ikke gjør nok for å redde båtflyktningene i Middelhavet. Flyktninghjelpen sier at de trenger folkelig engasjement for å påvirke politikerne. Roman Kent, som overlevde konsentrasjonsleiren i Auschwitz under andre verdenskrig, kalte det for det 11. bud: Du skal ikke være en som ser på!

Jeg lar ikke folk drukne! Jeg står ikke rolig og ser på at denne forferdelige katastrofen bare får fortsette. Jeg krever at politikerne nå forstår hvilket ansvar de har og bevilger mer penger og støtte for å redde menneskene i havsnød.

Vi er bare én, men sammen kan vi bli mange! Sammen kan vi påvirke det som skjer.

Vær med og støtt dette oppropet!»

Oppropet er signert av rundt 60 norske musikere, kulturmennesker, kunstnere og idrettsfolk. Det neste kan bli en felles konsert til inntekt for saken.

Oppropet henvender seg først og fremst til unge mennesker, som er opprørt over den menneskelige katastrofen som utspiller seg rett foran øynene på dem, mens norske politikere etter manges oppfatning ikke viser tilstrekkelig handlekraft.

Disaster in the Universe ble startet i 2012 og har vakt oppsikt på festivaler som Hove, Øya, Slottsfjell og By:larm. Gruppa spiller en blanding av pop, rock og psykedelia, av bandet selv kalt electropica. Debutalbumet «Coconut Message» kom ut i fjor.