Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

50 000 besøk i Trollslottet

Om lag femti tusen personer har besøkt Trollslottet ved Frognerseteren i Oslo. I går var det barnas tur, med visning av den nye videoversjonen av Disneys tegnefilm «Askepott».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Kristian Alsakers fiberdukformasjoner rundt Vebjørns Sands bilder fra Antarktis har skapt køer av biler og folk siden utstillingen åpnet for tre uker siden.

Flere filmer

I går var det spesielt folksomt. 1500 billetter ble solgt til visningen av Disney-klassikeren. Og midt blant gjestene sto Askepott selv og serverte blåbærtoddy til småfrosne barn. Edle Stray-Pedersen gir stemme til den forsømte lille jenta i den nye videoen og var rent så eventyrlig i blond parykk og kjole.

- Vi har planer om å vise flere filmer her, siden dette gikk så bra, sier Trollslottets prosjektleder Martine Rød.

Mer snø?

Utstillingen skal holde åpent til snøen forsvinner, men innen det skjer, håper Rød at det kommer litt snø. For mildværet som har preget Oslo gjennom jul og nyttår, har gjort det umulig å islegge Alsakers scenografi slik meningen var.

Med mer snø vil også snøskulpturstafetten som Trollslottet har tatt initiativ til, komme i gang. Bedrifter, barnehager og skoler inviteres til å delta, Oslo-politiet har lovet å starte. Med snøkanon, kanskje?

DAGENS VINNER: Christina Dietrichs Christensen (7) vant Askepotts glassko, men den passet ikke til henne heller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!