Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oslo Sommertid:

55 000 til Eminem-konsert: - Må være forberedt på kø

Arrangementet er den største lukka konserten i Norge noensinne.

STØRSTE NOENSINNE: Lørdag skal Eminem opptre for 55 000 elleville fans på Voldsløkka i Oslo. Foto: RMV / REX / Shutterstock / NTB Scanpix.
STØRSTE NOENSINNE: Lørdag skal Eminem opptre for 55 000 elleville fans på Voldsløkka i Oslo. Foto: RMV / REX / Shutterstock / NTB Scanpix. Vis mer

30. juni braker det løs på Voldsløkka i Oslo. 55 000 billetter ble revet bort på seks minutter før Eminem-konserten, som er en del av Oslo Sommertid, en årlig minifestival der idrettsområdet på Sagene gjøres om til en konsertarena. I fjor spilte blant annet Markus og Martinus på arrangementet.

- Det har vært gratisarrangementer som ryktes å ha vært større, men dette er den største lukka konserten i Norge noensinne, sier festivalsjef og promotør i Atomic Soul Peer Osmundsvaag til Dagbladet.

- Det blir 55 000 mennesker på området.

I tillegg til Eminem spiller også rapperne OnklP, Klovner i Kamp, Pusha T og Royce 5'9''.

På arrangementets Facebook-side informeres det om at publikum må forberede seg på kø hvis de vil kjøpe mat og drikke, og gjester oppfordres til å stille med full mage. Det er lov å ta med en liten niste for gjester som trenger det av medisinske grunner.

- Spis, drikk mye vann og smør deg godt med solkrem før du kommer, sier Osmundsvaag.

- Vi har alle tre tingene godt tilgjengelig her, men start dagen i pluss, og vær rustet for en lang fin, dag med masse musikk.

Gjester bes også om å ta hensyn, om å ikke presse på i køer eller foran scenen, og om å «gå mot siden eller skrått bakover» dersom de vil ut av mengden. Inngangene vil være bemannet og åpne gjennom hele dagen, og man kan komme når man selv vil.

Streng sikkerhet

Alle gjester vil bli kroppsvisitert ved inngangene til konsertområdet, og arrangørene ber publikum om å samarbeide slik at alle kan komme seg inn raskest mulig.

Det vil gå ekstra tog til Nydalen, og vektere vil være på stasjonen for å sørge for at folk kommer seg ut av stasjonsområdet. Etter konserten vil publikum slippes ut av festivalområdet i puljer.

- Det er en enorm jobb, men vi bruker de aller beste Norge har på alle områder, sikkerhet inkludert. Vi fikk en god prøve i fjor med Markus og Martinus, sier Osmundsvaag.

Det er selskapet Prosec som står for sikkerheten på arrangementet.

- Vi gjør de samme sikkerhetstiltakene som på alle store arrangementer, enten det er 17. mai, idrett i Holmenkollen eller andre konserter og festivaler.

Det vil være helsepersonell og sikkerhetsvakter på området under hele arrangementet.

Sol og øl

Det er meldt opptil 25 grader og sol på lørdag, og det vil være vannstasjoner med gratis vann på hele området. Det vil også være mulighet for å kjøpe seg en øl.

Arrangementets Facebook-side oppgir også at det vil være tilstrekkelig med festivaltoaletter på området.

Det vil bare være ståplasser tilgjengelig under konserten.

Listen over ting som ikke er tillatt inne på konsertområdet inkluderer: møbler, pledd, puter, dyr, fotoutstyr, «harde gjenstander» som paraplyer, flasker, brusbokser og selfiesticks, og å ha personer på skuldrene.

Gjester med Golden Circle-billett vil få tilgang til området rett foran scenen. De betaler 1495 kr, mens en vanlig billett koster 895 kr.

Styggen på ryggen

Det er Atomic Soul selv som har valgt oppvarmingsartistene.

- Klovner i Kamp og OnklP var åpenbare valg fra den norske siden, sier Osmundsvaag.

Klovner i kamp slo gjennom med albumet «Schwin» i 2000, og er blant annet kjent for hiten «Nattens sønner.» OnklP har gitt ut plater med partneren Jaa9 siden 2003, og gjorde seg bemerket da han la ut om de psykiske problemene i hitlåta «Styggen på ryggen» i 2014.

- Pusha T var også et ønske fra oss.

Royce 5´9” på sin side er en del av Eminem-familien, og turnerer med superstjernen.

Godt og blandet

Eminem har kjørt samme settliste på de siste seks festivalopptredenene (blant annet på Coachella og Firefly Music Festival.) Den starter med Dr Dre-låta «Medicine Man» og avsluttes med publikumsfavoritten «Lose Yourself», som vant Oscar for best Original Song i 2003.

Setlisten er en blanding av nye låter som «Walk On Water» og «Framed» og gamle fanfavoritter som «My Name Is», «The Real Slim Shady» og «Without Me». I tillegg dukker det opp et par coverlåter, som Drake-låta «Forever».

Etter konserten blir det afterparty på Sentrum Scene, hvor blant annet Eminems faste DJ The Alchemist spiller.

- Vi gleder oss til å ha folk på besøk, og håper de trives og får en ordentlig fin dag, sier Osmundsvaag.