55 100 avspillinger ga 19 kroner

Norske artister blir ikke rike på Spotify.

IKKE LUKRATIVT FOR NORSKE ARTISTER: Det er ikke store summer som er blitt betalt ut fra Spotify til norske plateselskaper.
IKKE LUKRATIVT FOR NORSKE ARTISTER: Det er ikke store summer som er blitt betalt ut fra Spotify til norske plateselskaper. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For de fleste musikkinteresserte er streamingtjensten Spotify en kjærkommen nykommer i musikkverdenen.

Men for de fleste norske artistene som er å finne på Spotify, har ikke tjenesten vist seg å være like innbringende som mange hadde håpet på.Dagbladet.no har snakket med en rekke aktører i platebransjen som kan fortelle om oppsiktsvekkende lave utbetalinger fra Spotify.

SmåpengerPlateselskapet Indie Distribution har fått inn to avregninger fra Spotify hittil, for hele stallen på rundt 50 artister - blant dem Satyricon og Enslaved. Den første var i februar, på 16,64 kroner. Den andre kom i mai, og hadde da økt til 97,77 kroner

- Med de artistene vi representerer burde det ha vært litt mer penger der om systemet hadde fungert, for å si det sånn. Bare Enslaved er sikkert avspilt rundt 20.000 ganger, noe som i seg selv burde gitt en solid utbetaling. Men når alle artistene totalt ikke gir mer enn rett under hundrelappen, kan man begynne å lure, sier Espen Solheim Røhne i Indie Distribution til Dagbladet.no.

Han forteller at de i utgangspunktet ble forespeilet rundt 0,05 euro per avspilling, altså rundt 40 øre per låt.- Da vi inngikk avtalen om å levere vårt repertoar til Spotify, fikk vi tydelig beskjed om at det ville ta litt tid før vi ville se noe særlig omsetning, og at vi nok ikke kunne budsjettere med noe særlig inntekter det første året grunnet etablering av selskapet og slikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.