Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

572 000 så prostituerte «Silje» ha sex med horekunde

Første del i ny krimdokumentarserie på NRK i går.

SEX FORAN SKJULT KAMERA: En luksusprostituert gikk med på å ha sex med en kunde med skjulte kameraer montert på hotellrommet. Foto: NRK/NOVEMBERFILM
SEX FORAN SKJULT KAMERA: En luksusprostituert gikk med på å ha sex med en kunde med skjulte kameraer montert på hotellrommet. Foto: NRK/NOVEMBERFILM Vis mer

||| (Dagbladet): Første del av dokumentarserien «Slanger i paradis», som hadde premiere på NRK i går kveld fikk gode seertall.
Denne delen handlet om sexhandel og bakmennene.

Luksusprostituerte «Silje» fortalte at hun tjener opp mot 200 000 i måneden på å selge sex.

Hadde sex på tv
I går fikk seerne se hvordan jobben hennes var i praksis. 572 000 seere så på da hun hadde sex med en kunde på et hotellrom i Oslo sentrum.
Morten Møller Warmedal, som er prosjektleder i NRK for dokumentaren, er fornøyd med seertallene. Programmet var det tredje mest sette i går, med unntakt av nyhetene. Kun Ut i naturen og Grey's anatomy hadde flere seere.

- Det er kjempebra. Det viser at det er stor interesse for saken. Vi har etablert en viss seerskare på dette tidspunktet, som foretrekker dokumentarer, men seerne er ikke alltid trofaste, sier han til Dagbladet.

Dagbladet møtte «Silje» i går, en helt ordinær jente i 20-årene.
Hun fortalte at hun måtte gå mange runder med seg selv før hun valgte å stille opp i dokumentaren.

- Det er litt skummelt, men jeg vil vise virkeligheten.
Hun sa at hun ikke ville se dokumentaren i går kveld
- Jeg orker ikke se meg selv, men jeg har godkjent det som er med meg. Kanskje jeg ser den på nett senere en gang.

Skjulte kameraer
Hun hadde sagt ja til at produksjonen kunne rigge opp skjulte kameraer på hotellrommet hvor hun skulle møte en kunde. Han var intetanende om kameraene.
Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold spurte om det var nødvendig med skjulte kameraer etter å ha sett programmet.

- Var det nødvendig å bruke skjult kamera? For å oppsøke bakmennene var det åpenbart det. Men det var kanskje ikke nødvendig for å dokumentere at det skjer seksuelle handlinger i forbindelse med prostitusjon. Det ble en del av dramaturgien for å kvikke opp dokumentaren, sa Kokkvold til Dagbladet i går kveld.

Også flere nigerianske prostituerte ble filmet med skjult kamera da en av journalistene utga seg for å være en sexkjøper. Disse jentene hadde ingen tilsvarende avtale som «Silje».

- Jeg mener det er akseptabelt, fordi de anonymiseres. Det er kanskje også mindre sjanse for at de skal bli gjenkjent i den norske offentligheten, sa Kokkvold.

- Ikke for å henge ut
Morten Møller Warmedal, som er prosjektleder for serien i NRK, sa i går til Dagbladet at de gjorde en grundig vurdering før de valgte å vise sexhandelen i praksis.

- Det ble nøye vurdert og det er full anonymisering. Vi er ikke ute etter å henge ut enkeltpersoner. Når vi først skal rette søkelyset mot dette vil vi ikke bare vise gateprostitusjon, men også at vanlige norske kvinner selger sex.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media