Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Youtube

6-åring genererer svimlende summer

- Youtube er verdens mest populære barnepasser, sier managertopp.

BARNESTJERNER: En rekke barn blir til stjerner på Youtube. Leketøysanmelderen Ryan er åtte år gammel og tjente mest i fjor. Video: Malene Storrusten / Dagbladet TV Vis mer

Tusenvis av videoer publiseres på Youtube hver dag, og flere gjør karriere av innholdet de legger ut på plattformen. Youtube-stjerna Anastasia Radzinskaia er bare seks år, men har allerede rukket å bli mangemillionær.

Anastasia Radzinskaia, bedre kjent under navnene «Stacy» og «Like Nastya», er fra Russland og har cerebral parese. Sammen med faren sin lager hun videoer hvor hun leker, og gjør andre hverdagslige ting som de deler med over 115 millioner abonnenter.

- Youtube er verdens mest populære barnepasser, forteller administrerende direktør i managerselskapet til Anastasia, Eyal Baumel, til Forbes

Svimlende inntekt

Til tross for sin unge alder har hun allerede en årlig inntekt på svimlende 200 millioner norske kroner, skriver økonominettstedet, som har laget en oversikt over Youtubes mest innbringende profiler.

Hun innehar per nå en tredjeplass på lista over youtubere med høyest inntekt, og slår ut kjente profiler som blant annet «PewdiePie».

Familien har til sammen åtte forskjellige Youtube-kanaler, hvor de lager innhold på sju forskjellige språk. Talentet til 6-åringen har smeltet hjerter over hele verden, og har ført til at hun har en store fanskare i USA, Brasil, Russland og Tyskland, skriver The Hollywood Reporter.

Satser på karrieren

I 2018 flyttet Anastasia sammen med familien sin fra Russland til USA for å satse for fullt på karrieren sin som barnestjerne på Youtube. Videoene blir produsert av Anastasias foreldre. Deres mest populære video viser Anastasia som drar til dyrehagen, og har blitt sett over 700 millioner ganger.

Ifølge en undersøkelse utført av Pew Research Center er innhold for og med barn blitt utrolig populært på Youtube de siste årene. Flere av dem som tjener seg rike på plattformen, er barn under elleve år.

En av disse Ryan Kaji. Han er åtte år, og har klatret til nummer én på Forbes liste over best betalte Youtubere for andre året på rad. Han hadde sin debut i 2015, og har siden laget hundrevis av videoer hvor han anmelder leker. Anmeldelsene har gitt han en samlet inntekt på 300 millioner kroner.

Plan B

Begge barnestjernene har utvidet markedet sitt utenfor Youtube. I løpet av 2020 skal Anastasia utgi både egen bok og mobilspill. Men Youtube-drømmen vil nok ikke vare for alltid.

- Anastasia jobber allerede med plan B. I framtida har hun lyst til å bli en delfintrener og kattelege, forteller Anastasias mor til Russia Beyond.