60 år siden «Anne Franks dagbok»

Se hittil ukjente bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Annes fetter Bernhard «Buddy» Elias (82) ga mandag fra seg 25 000 brev, foto og dokumenter etter Frank-familien til Anne Frank-huset i Amsterdam. Han har hatt samlingen på loftet sitt i Sveits i flere tiår.

Donasjonen inneholder brevet Otto Frank skrev i 1945 der han fortalte moren i Sveits at kona Edith og døtrene Anne og Margit hadde mistet livet i konsentrasjonsleirene.

Anne døde av tyfus i mars 1945, to uker før konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen ble frigitt. Hun var 15 år.

Faren var den eneste i familien som overlevde krigen. Med den nye samlingen har nå museet i Amsterdam nesten alt kjent historisk materiale om familien.

- Dette er et veldig gripende øyeblikk for meg, sa Annes fetter Elias ifølge The Guardian ved overrekkelsen.

Han ga fra seg samlingen på 60-årsdagen for den første publiserte utgaven av «Anne Franks dagbok».

SØSTRENE FRANK: To bilder av Anne Frank og søstra Margot som poserer på stranda i Zandvoort, Nederland, i 1937. Bildet til høyre har nylig blitt oppdaget. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
SØSTRENE FRANK: To bilder av Anne Frank og søstra Margot som poserer på stranda i Zandvoort, Nederland, i 1937. Bildet til høyre har nylig blitt oppdaget. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
FAMILIEN: I dette bildet fra Anne Frank-huset i Amsterdam ser du Frank-familien ved et spa i Tyskland i 1901. Annes far Otto Frank er i første rad iført seilerdress.
NYE DOKUMENTER: Deler av Frank-familiens arkiver som Bernhard «Buddy» Elias ga til Anne Frank-huset denne uka.
STORT ØYEBLIKK: Anne Franks fetter Bernhard «Buddy» Elias (til høyre) overrekker familiearkivet til Hans Westra fra Anne Frank-stiftelsen foran Anne Frank-huset i Amsterdam 25. juni, nøyaktig 60 år etter at den første utgaven av «Anne Franks dagbok» ble lansert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer