60-årsjubilant

- Koselig! myser Harald Heide Steen og tar imot vår blomsterbukett. - Hadde dere kommet to minutter før, hadde jeg stått her i bare underbuksa, ler 60-årsjubilanten.

Fra tidlig morgen rant det på med gratulanter og gaver. Først ute var «Nitimen».

- Nei, aller først ute var nå barna mine. Og kona, røper bursdagsbarnet.

- Veslemor (Tiril, 10) hadde lagd en flott marihøne og Frikk (11) hadde lagd en imponerende mikrofon i keramikk. Dessuten vanket det telysholder og duk, og en masse kort og tegninger, skryter Harald.

- Fra fruen vanket det gitar! Jeg har vært uten gitar lenge nå, så den var ekstra kjærkommen.

For tre minutter siden ante han «ugler i mosen».

- Skal si jeg lurte, gitt, da det rørte seg i buskene, ler Harald og lurer på om presse og kringkasting har ligget der lenge. Bare kona var orientert om planene.

- Og Gullen holder tett!

Hemmelige planer

I går var det uhøytidelig 60-årsfeiring i det heidesteenske hjem. I løpet av helga kan det visst skje både dette og hint.

- De driver og finner på noe, men jeg får ikke vite en døyt!

- Nå runder du de første 60. Er det i løpet av de neste 60 du skal bli «voksen»?

- Jeg tror aldri jeg blir voksen, jeg. Man er bare så gammel som man føler seg. Og jeg er helt åpen for å ta imot nye impulser. Ellers blir man gammel, sier Harald og røper detaljer fra en begredelig klassefest:

Tok skjegget

- Det var tiårsjubileet for artium. Jeg møtte så mange gamle folk fra min egen klasse, fniser Harald.

- Men jeg har noen år på haken jeg også. Jeg tok skjegget i vinter. Da fikk jeg se hva skjegget skjulte. Grusomt. Kona holdt på å spy, og ungene lo.

- Har hatt skjegget siden 1967. Det var da jeg hadde slengbukse og platåsko. I håp om å bli oppfattet som høy og mørk. Men nå er det slik at «blondes have more fun».

60 ÅR: Harald Heide Steen fikk favnen full av blomster på sin fødselsdag.