6000 vil bli et idol

Dobbelt så mange vil bli popstjerner denne gangen.

I natt gikk fristen ut for å melde seg på audition til tv-showet «Idol» på TV2. I overkant av 6000 håpefulle har meldt sin interesse for å bli Norges neste stjerneskudd.

- Dette er en fordobling av påmeldte i forhold til i fjor. Vi har sett en økning av gutter som vil være med så søkermassen er ca halvparten gutter og halvparten jenter, sier TVs informasjonssjef Bjarne Laastad til Dagbladet.no.

Landet rundt

Ellers er det flere over 24 år og som spiller i band i år.

- De har sett at du ikke trenger å gå i pastell. Mange av dem skriver at de meldte seg på etter at de så at Idol var seriøst, sier Laastad.

Audition starter i slutten av oktober og varer ut november:

 • Tromsø fra 31. oktober til 2. november: Ca 500 påmeldte
 • Stavanger fra 7. til 9. november: Ca 1300 påmeldte
 • Trondheim fra 21. til 23. november: Ca 1200 påmeldte
 • Oslo fra 28. til 30. november: Ca 3500 påmeldte

  Fra 6000 til 50


  I løpet av måneden er drøye 6000 håpefulle reduserte til 100.

  Disse samles så en helg i midten av desember der juryen velger ut 50 som blir med videre til direktesendt tv-sendinger neste år.

  Ace Of Base-produsent Douglas Carr, Bel Cantos Anneli Drecker, Dagbladets anmelder Thomas Strzelecki og Jan Fredrik Karlsen kjent fra i fjor utgjør årets jury. Programledere er Solveig Kloppen og Ingrid Gjessing.

  Siste runde av «Idol» hadde i snitt 550 000 seere per program. Finalen der Kurt Nilsen gikk av med seieren hadde 1,1 million seere. Både Kurt og finalemotstander Gaute Ormåsen samt David Pedersen har gjort stor suksess på norske hitlister etter at det ble med på «Idol».

VINNER:</B> Rørleggeren Kurt Nilsen fra Bergen meldte seg på Idol og gikk seirende ut. Siden dengang har han solgt i bøtter og spann.
HÅP:</B> David Pedersen nådde ikke fram til Idol-finalen, men ble softrock-stjerne allikevel.
<B>550 000 SEERE:</B> I fjor trakk denne gjengen 550 000 seere i gjennomsnitt. Finalen hadde 1,1 million seere.<br>