NEDBEMANNING: Torsdag ble de siste søknadene om sluttpakker i TV 2 behandlet. Til sammen 63 ansatte forlater nå kanalen. Foto: NTB / Scanpix
NEDBEMANNING: Torsdag ble de siste søknadene om sluttpakker i TV 2 behandlet. Til sammen 63 ansatte forlater nå kanalen. Foto: NTB / ScanpixVis mer

TV 2: Sluttpakke

63 TV 2-ansatte tar sluttpakke

Fortsatt behov for å redusere antall årsverk.

(Dagbladet): Torsdag ble de siste søknadene om sluttpakke i TV 2 behandlet. Ifølge en pressemelding fra TV 2 har 63 ansatte fått innvilget sin søknad.

– Vi er glade for at vi allerede i første runde av denne prosessen kom i mål med 63 frivillige løsninger, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i pressemeldingen.

Fortsatt behov for å redusere

Fredag 16. september gikk søknaden ut, og det er en overvekt av ansatte med base i Oslo-området som nå går av med sluttpakke.

Det vil fortsatt være behov for å redusere antall årsverk i TV 2, til tross for at nå 63 ansatte forlater kanalen, heter det i pressemeldingen.

– Vårt mål hele veien er å oppnå flest mulig frivillige løsninger, det gjelder også for den fasen vi nå går inn i, hvor tiltakene i «TV 2 i 2020»-strategien presenteres for organisasjonen og skal implementeres. På allmøtet den 29. september vil vi komme nærmere tilbake til hvordan veien ser ut videre, sier Willand.

Jobber for frivillige løsninger

Dagbladet har vært i kontakt med Willand, som ikke vil kommentere hvorvidt noen kjente profiler har tatt sluttpakke.

- TV 2 kommenterer ikke utad hvilke medarbeidere som har benyttet seg av sluttpakketilbudet. Det er opp til den enkelte medarbeider å kommentere sin situasjon, sier hun.

TV 2 varslet i mai kutt på 350 millioner kroner innen 2020. Willand forteller at de konkrete tiltakene for å nå målene, blir lagt fram på et møte i slutten av denne måneden.

- Det vi melder tilbake den 29. september er helt konkret hvordan vi jobber for å oppnå målene vi har satt oss fram mot 2020, både på inntektssiden og kostnadssiden, sier hun og fortsetter:

- Vi jobber for mest mulig frivillig løsninger. Det er vårt fokus nå.

- Ikke greit

Klubbleder i TV 2, Henrikke Helland, sier til Dagbladet at 63 er et høyt tall, og at også de jobber for frivillige løsninger.

- 63 sluttpakker er et relativt høyt tall, men vi må påregne flere. På møtet 29. september vil det komme informasjon om hvor mange man tror må gå til sammen, og klubben vil jobbe for frivillige løsninger også i neste fase, sier hun.

At det er flere som hadde søkt sluttpakker og ikke fått det innvilget synes hun ikke noe om.

- Det synes jeg ikke er greit. Når TV 2 skal nedbemanne og noen vil ta sluttpakke, er det ikke greit at de ikke får det, sier hun til Dagbladet.

Kjente profiler

Tilbudet om sluttpakke kom etter at TV 2 varslet kuttene i mai.

- Tiden for gradvise endringer i bransjen er over og tiden for gradvise endringer i TV 2 vil også være ved veis ende. Nå handler det om å ruste oss best mulig for videre vekst, sa sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2 i en pressemelding den gang.

Det siste året har en rekke profiler valgt å ta sluttpakke.

I juni ble det kjent at TV 2-profil Nils Gunnar Lie tar sluttpakke fra kanalen etter 24 år, et år før han etter planen skulle bli pensjonist. Senere samme måned tok også Mah-Rukh Ali sluttpakke, og gikk over til NRK.

I august ble det også kjent at tidligere God Morgen Norge-programleder Signe Tynning tar sluttpakke og forlater kanalen etter 23 år.