638 000 så «Lost»

TVNorge satte rekord.

(Dagbladet.no): Ingen andre premierer på innkjøpte serier har vært like populære for TVNorge. Den tidligere rekorden hadde «SOS Barnevakten» med 402 000 seere, ifølge TVNorges innkjøpssjef Nina Lorgen Flemmen

Hun er strålende fornøyd med tallene. For en uke siden var hun nervøs, men annonser i avisene, radioreklame, trailere og positive presseoppslag har tydelig fanget folks interesse for «Lost».

- Usedvanlig høy markedsandel

TVNorges markedsandel under «Lost» var ifølge Flemmen «usedvanlig høy» i forhold til normalen. 41,9 prosent av alle over 12 år så premieren. I aldersgruppen 12-44 var på 55,1 prosent.

«Lost» handler om 48 overlevende på en øde øy etter en flystyrt. Uten håp om å bli reddet, prøver de overlevende å klare seg etter beste evne.

- Dette er etter vår mening en ny type serie. Jeg tror den Jules Verne og «Cast Away»-følelsen appellerer til folk, det at du er strandet på en øde øy, fratatt alle goder og må gjøre det beste ute av det, sier Flemmen til Dagbladet.no.

- Aggresiv etter nye ting

Hun tror ikke suksessen vil forandre TVNorges satsingsområder med det første, men sier til Dagbladet.no at TVNorge vil være aggressive i jakten på nye konsepter.

ØDE ØY Lost handler som 48 mennesker som er strandet på en øde øy. Foto: TVNORGE
ØDE ØY Lost handler som 48 mennesker som er strandet på en øde øy. Foto: TVNORGE Vis mer

Lost er kjøpt inn fra den amerikanske tv-kanalen ABC som hadde stor suksess med serien. Dagbladet gav en firer for denne reale skrekksåpen:

««Lost» er en moderne «strandet på ei øde øy»-fortelling, en morsom hybrid av filmer og serier du har sett før. Manushåndplukket fra katastrofefilmer, legeromaner og noen dråper Indiana Jones. Dette er mikset sammen i ei jettegryte, og deretter servert på ei seng av teatersminkeblod og billige skrekkfilm-effekter. Og det duger».

FRA RING TIL ØY:</B> Dominic Monaghan er nok mest kjent som Munti i «Ringenes herre».