65 000 så DiCaprio

Danny Boyles film The Beach var helgens best besøkte på norske kinoer. Over 65 000 mennesker så filmen i premierehelgen.

Leonardo DiCaprio trekker alltid mange besøkende, og de fleste er kvinner av yngre eller eldre grad. Selv om Leonardo er populær, trakk The Beach langt fra så mange besøkende til seg som Titanic gjorde den første helgenen på norske kinoer. Titanic hadde 103 000 besøkende.

Fornøyde

- Besøket på The Beach er over all forventning og vi er meget fornøyde, sier Frank Johnsen, markedssjef i Kommunenes Filmcentral (KF), som distribuerer filmen.

Den er sendt ut i 58 kopier, og hadde norgespremiere i tilsammen 54 byer og tettsteder fredag.

- Regner dere med at filmen nå vil falle på besøksstatistikken?

- Filmer faller jo alltid litt, men det er ikke så fryktelig mye film med ungdomsapell i markedet nå, så vi regner med at The Beach kommer til å holde seg godt i tiden fremover.

Tett til brystet

Som vanlig var det flest som så filmen i Oslo, der den er satt opp på fire kinoer. Statistikken viser at 9932 mennesker så filmen i hovedstaden fra fredag til søndag.

KF hadde store forventninger til filmen før premieren, men Johnsen ønsker ikke å si noe om hva slags besøksprognoser selskapet har utarbeidet.

- Alt jeg kan si er at åpningstallene er meget bra, og vi regner med å nå våre mål, sier Johnsen.

POPULÆR: Leonardo trekker mange folk til kinoene.