650 000 så Halvors fyllesjekking

TVNorge jubler over høye seertall på Big Brother. Den gleden deler nok ikke alle deltakerne.

I snitt fulgte 651 000 mennesker med på at Trygve Rønningen loste de tolv deltakerne inn i det nye Big Brother-huset på Fornebu. Det er over 100 000 flere enn dem som fulgte fjorårets premiere, og er langt over hva TVNorge våget å håpe på før programmet.

- I aldersgruppen 12 - 44 år hadde Big Brother en markedsandel på 50,4 prosent i snitt, sier informasjonskonsulent Thea Lund Kristoffersen i TVNorge til Dagbladet.no.

På det meste så 830 000 mennesker programmet. Det var rundt klokka 22, omtrent da Trygve Rønningen satte over til en halvtimes oppsummering av det første døgnet inne i huset. Dermed var det svært mange som fikk med seg husets første fest, der noen av deltakerne ble svært beruset, innpåslitne og sikkert ikke spesielt glade dagen derpå for at alt de gjør følges av langt over en halv million mennesker.

Seere som deltar i nettdebatter om Big Brother har allerede beskrevet sjefssjekker Halvor som en taper, og oddsen for at han blir den første til å forsvinne er ikke særlig høy.

TVNorge tror ikke seertallene vil holde seg så høye i resten av episodene, men er likevel svært godt fornøyd.

- Dette er i høyeste grad over all forventning. Det tyder på at folk ikke er lei av reality-TV, og fremdeles synes Big Brother er interessant. Vi får vente og se hvordan det går videre, men dette er en lovende start, sier Lund Kristoffersen til Dagbladet.no.

PÅ SJEKKER'N: </B>Halvor ble ganske innpåsliten utover natta. Det kan fort få konsekvenser for utstemmingen.