Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

650 000 til Sletaune

Regissør Pål Sletaune kan innkassere 650 000 blanke kroner etter at «Budbringeren» vant sølvprisen under filmfestivalen i Tokyo i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En overlykkelig Pål ringte meg fra Tokyo for å fortelle den store nyheten. Han var så stolt over at Aki Kaurismäki, som satt i juryen, hadde gratulert ham. Og så vi som var fornøyde med bare å delta på denne eksklusive festivalen! Dette er litt av en opptur! sier en strålende fornøyd produsent Peter Bøe.

- Tokyo-festivalen er en av verdens ti ledende filmfestivaler, sier avdelingsdirektør Jan Erik Holst ved Filminstituttet.

- Nå venter jeg bare på at «Budbringeren» får Oscar. Det er vel det eneste som kan toppe dette!

«Budbringeren» er ifølge Bøe ren «hjemmebakst» og overhodet ikke laget for å forføre noen andre enn nordmenn. Filmen har tidligere vunnet flere internasjonale priser.

NRK Dagsnytt meldte i går at «Budbringeren» som første norske film har fått 1,7 millioner kroner i distribusjonsstøtte fra EUs medieprogram. Filmen skal vises i seks europeiske land.

Hele Norges coronakart