Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bristol-scenens tripphopp-angsthegemoni er over! Nå: sexy millenniumbeats med musikalsk humor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Keep It Unreal» er en lenge etterlengtet innsprøyting av musikalsk humor og varme til en scene som tidvis kan framstå som patetisk selvhøytidelig. Og iskaldt trendy.

Fiskerluemafiaen - med surprompen James Lavelle i spissen - har kjørt seg selv i tripphoppgrøfta takket være en sneversynt snobbeholdning til musikk. For mye vekt på innstilling (les: sur mine, «mine samples er mer obskure enn dine», «keep it real»-maset innen hipphopp m.m.) gjør deg bare til en usympatisk trendnisse. Ikke så med nordengelske Mr. Scruff. En hipster, ja, men en glad hipster!

Varme, lekenhet og superfunky samples står i fokus på denne fabelaktig varierte debuten. Enda bedre: Uhøytidelige Scruff gjør sin house, soul, breakbeatfunk og chill-out bedre enn de fleste. «Keep It Unreal» fortjener derfor å bli totaladoptert av Massive Attack-publikummet. Dessuten er denne debuten det feiteste sommeralbumet på markedet akkurat nå.