Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjelden har to kamerater hatt større behov for en leder enn Kjell ( Thomas Engeset ) og Benny ( Lars Berteig Andersen ), idet barnehjemsbarnet Egon ( Aksel Støren Aschjem ) entrer klasserommet og raskt griper inn på vegne av de to mobbeofrene. Egon er også den som kjapt forstår at det er ugler i mosen på Lykkebo, der hjemmets fondsbestyrere har rotet bort julefestpengene og planlegger en samlet flukt til Bahamas.

TV2s hittil største satsing for barn ser riktig lovende ut. Først og fremst er hovedpersonene gode typer. De spiller med glimt i øyet og stor innlevelse, i likhet med de andre ungene i denne 24-episoders julekrimmen for enhver med et uhøytidelig sinn. Voksne biroller er besatt av bl.a. Kjersti Holmen og Trond Brænne som Kjells foreldre, også de muntert og velspillende typeriktige.

En førsteepisode vil aldri gi et fullgodt bilde av en så lang serie, men starten vitner om et godt, humoristisk grep på hele Olsen-universet. For å si det med Egon: «Jeg har en plan.» Om å følge med. Dagbladet har vurdert de første episodene i julekalendrene på NRK, TV2 og TVNorge:

Hele Norges coronakart