6,7 millioner så norske Hivju i «Game of Thrones»

Rekordtall for sesongpremieren.

Grunn til å smile: Kristofer Hivju og resten av skuespillerne i «Game of Thrones» har fått en knallstart på tredje sesong av fantasy-serien. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Grunn til å smile: Kristofer Hivju og resten av skuespillerne i «Game of Thrones» har fått en knallstart på tredje sesong av fantasy-serien. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

En av årets mest etterlengtede seriepremierer, sesong tre av fantasy-serien «Game of Thrones», gikk av stabelen forrige helg på tv-kanalen HBO i USA.

Rekordmange seere Og folk får tydeligvis ikke nok av sverdslag, innviklede familiefeider, maktkamp og generell bestialitet.
 
Ifølge HBO fulgte 4,4 millioner seere premieren på den første episoden, der norske Kristofer Hivju gjør sin debut i den storslagne serien i rollen som «Tormund Giantsbane».

- Giantsbane er meg ganger ti. Han er alt fra en familiekjær og varm og søt type, til en helt grusom kriger. Ikke at jeg er det nødvendigvis.  Jeg ser på ham som en inkarnasjon av en bjørn og en villmann, sa Hivju til Dagbladet før premierefesten forrige uke.
 
Seertallene har steget og steget siden den første sesongen gikk på lufta i 2011, og årets sesongåpning hadde 13 prosent flere seere en premieren av sesong to, opplyser HBO.

I tillegg til premieren ble den første episoden vist to ganger til på HBO i helgen, og det totale seertallet er på 6,7 millioner, skriver Daily Mail.
Serien er også tilgjengelig i Norge, gjennom strømmetjenesten HBO nordic, men kanalen vil ikke si hvor mange seere den første episoden har hatt her hjemme.

- Beste til nå Den nye sesongen har fått jevnt over gode anmeldelser.

«Det er som å være i en episk fortelling som aldri slutter å være fengslende, og det skaper en krevende, bortskjemt holdning som kulminerer i oppgitt og gretten erklæring: «Hvorfor lager de bare ti episoder hver sesong?», skriver Hollywood Reporters anmelder.

Nettavisa The Daily Beast slår på stortromma og deres anmelder mener at sesong tre er den beste og mest komplekse til nå.

Dagbladets anmelder var noe mer lunken, og gav terningkast tre til den første episoden som han mente ikke helt innfridde forventningene.

Sjokkscene Serien, basert på George R.R. Martins romanserie «A Song of Ice and Fire», er sett på som noe ukonvensjonell fordi karakterer man regner som hovedpersoner i blir tatt livet av.

Millionpublikum: Nesten sju millioner amerikanere fikk med seg Kristofer Hivju som Tormund Giantsbane i sesongpremieren på sesong tre av «Game of Thrones». Foto: HBO
Millionpublikum: Nesten sju millioner amerikanere fikk med seg Kristofer Hivju som Tormund Giantsbane i sesongpremieren på sesong tre av «Game of Thrones». Foto: HBO Vis mer

I første sesong ble Ned Stark (Sean Bean) halshugget, og denne sesongen er det ventet at romanseriens mest sjokkerende scene, «The Red Wedding» dukker opp.

Denne scenen skal være så sjokkerende at enkelte innbitte fans fornekter dens eksistens, ifølge New York Daily News.