DEBATT

Debatt: Distriktsopprør

68.000 bunadsaktivister tar ikke feil!

Mye tyder på at regjeringen har gjort opp regning uten vert, for nå begynner virkelig motstanden å melde seg rundt om i Norge.

FORSTÅELIG: Det saklige innholdet i bunadsgeriljaens opprør er høyst forståelig, skriver innsenderen. Her demonstrerer bunadsgeriljaen mot kutt og nedleggelser i pasienttilbudet i distriktene med et demonstrasjonstog i Oslo 14. mai. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
FORSTÅELIG: Det saklige innholdet i bunadsgeriljaens opprør er høyst forståelig, skriver innsenderen. Her demonstrerer bunadsgeriljaen mot kutt og nedleggelser i pasienttilbudet i distriktene med et demonstrasjonstog i Oslo 14. mai. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Helt siden valget i 2013, da Erna Solberg og Siv Jensen overtok regjeringsmakta, har regjeringen systematisk og konsekvent arbeidet for å sentralisere og privatisere det offentlige Norge. Reformene har kommet på løpende bånd: Kommunereformen, politireformen, regionreformen, jernbanereformen, høyskolereformen og domstolsreformen er noen eksempler.

Vi ser også at velferdssektoren, arbeidslivet og landbruk/skogbruk endres som følge av den kraftige høyredreiningen i retning av sentralisering og liberalisering.

Mye tyder på at regjeringen har gjort opp regning uten vert, for nå begynner virkelig motstanden å melde seg rundt om i Norge.

Det kraftigste skuddet på stammen er bunadsgeriljaen. «De er snilt bevæpnet, med søljer, med strømper og sko. De har hjertet på rett plass, og de kjemper for det de har kjært, med kraft, med ærlighet og med kjærlighet til hjemplassene sine», som Trygve Slagsvold Vedum sa i Stortinget nylig. Det begynte i Kristiansund for bare noen få uker siden, og så har det spredd seg ut over hele landet. I skrivende stund nærmer medlemstallet i Facebook-aksjonen seg 70.000 medlemmer. Og flere og flere slutter seg til, time for time.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer