69 x kjærlighet

Tirsdag 3. juli er det kjærligheten som gjelder på Blå i Oslo. «Magnetic Fields» er tilbake i byen, med «69 Love Songs».

Produsenten, vokalisten og komponisten Stephin Merritt har høstet ovasjoner i amerikansk presse. New York Times har genierklært ham, Village Voice hevder mannen er visjonær, mens New York Observer har utropt ham til «den største nålevende amerikanske låtskriveren».

Travelt

Merritt er en travel mann. «Magnetic Fields» er bare ett av mange musikk-prosjekter han har sparket igang siden begynnelsen av 90-tallet. Men New York-bandet «Magnetic Fields» er hjertebarnet. Merritt styrer skuta selv, og trekker inn gjestemusikere etter behov.

Han ga ut sine to første album, «The Wayward Bus» og «Distant Plastic Trees», i 1991 og 1992. Siden har han gitt ut en lang rekke plater, under ulike merkelapper, med varierte samarbeidspartnere. Mellom 1993 og 1996 kom det ut hele fem «Magnetic Fields» album.

Full pakke

På albumet «69 Love Songs» hører vi Merritt og «Magnetic Fields» i sedvanlig, naiv pop-modus. Full pakke med hjerte og smerte, jada, men Merritt har en giftig undertone som kan hentes fram av dem som syns det blir for inderlig.

Kjærlighetssangene skulle opprinnelig lages som en revy, til dempet bruk i duse hotell-barer. Merritt hevder å ha fått ideen på homse-bar i New York. Da var tanken 100 kjærlighetssanger, men antallet ble korta ned til noe mer beskjedne - og visuelt tiltalende - «69».

Og i stedet for revy ble det trippel-cd, til glede for oss som ikke vanker på hotell-bar i New York.

Men på tirsdag kan vi altså gi oss hen på Blå i Oslo.