7 dager i Pyreneene

BOK: Et veddemål som resulterte i ei reise og matbok fra Pyreneene. Trioen Wiese, Hjelle og Utigard bidrar på forskjellig måte til at dette blir ei vellykket bok. Ei bok som stimulerer til matlyst og reisedrømmer. Det mest positive med boka er oppskriftene, som er ujålete og framstår som ekte. Øyvind Hjelle er en av kokkene bak suksessen Palace Grill i Oslo. I denne boka lager han røff spansk mat, med enkle oppskrifter bestående av gode råvarer. Helstekt breiflabb, pyreneisk kalveskank og Crème Catalana er spansk mat på sitt enkleste og beste. Etter å ha bladd gjennom boka, etterlyser man fortsatt noen oppskrifter. Spesielt kunne kapittelet om baskernes tapas, pintxos, vært lenger. Gode vinråd ville også vært med og gjort dette til ei enda bedre bruksbok.

I tekst og bilde er boka også et godt dokument over et spennende område og en tur som sikkert var særdeles vellykket for de involverte.