Facebook-valget:

7 høydepunkter fra valg­kampen på sosiale medier

Dette er peak demokrati.

Stakkars Sylvi, det må være slitsom å være omgitt av så mye retorikk, når det eneste man vil er å diskutere tema. Skjermdump: Frp
Stakkars Sylvi, det må være slitsom å være omgitt av så mye retorikk, når det eneste man vil er å diskutere tema. Skjermdump: Frp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sosiale medier har kommet for å bli, skal vi tro de såkalte «ekspertene».

Likeså det moderne demokratiet, angivelig. Heldigvis går teknologi og demokrati hånd i hånd, og politikere, som folk flest, går nå «med både studio og tv-kanal i egen lomme», som tilfeldigis også er tittelen på mitt tenkte foredrag hvis jeg noen gang blir invitert til å prate om SoMe under Nordiske Mediedager i Bergen.

Å få budskapet sitt ut til massene, inn i de tusen hjem, umiddelbart og ufiltrert, har aldri vært enklere. (Det er undertittelen min.)

Og akkurat som folk flest liker politikerne å kjenne det lille endorfin-rushet når det tikker inn et likerklikk eller tusen, og er du først hekta vil du ha litt mer, du vil ha det nå, akkurat nå, plis, jeg kan betale, du veit jeg er god for det, og fansen, jeg mener velgerne, vil jo også ha det, og da er det jo meningsløst å gå omveien via fordyrende, forsinkende og forstyrrende mellomledd som redaktører, tekstforfattere og folk med teknisk fagkompetanse og andre irriterende egenskaper som impulskontroll, skamfølelse og dømmekraft.

Aldri før har vi fått se politikerne så ekte, så ærlige, så nakne, som under dette stortingsvalget. Dette er slik de vil framstå når de får velge helt selv. Dette er budskapet de vil ha gjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer