Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hekta på «Pokémon Go»

70-åringen er hekta
«Pokémon Go»

Har elleve telefoner på sykkelstyret, og bruker 12 000 i måneden på spillet.

ENGASJERT: Chen San-yuan er over gjennomsnittet interessert i «Pokémon Go», og sykler rundt i Taiwan med elleve telefoner på sykkelstyret. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Chen San-yuan er over gjennomsnittet interessert i «Pokémon Go», og sykler rundt i Taiwan med elleve telefoner på sykkelstyret. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chen San-yuan ble bitt av basillen da «Pokémon Go» ble lansert sommeren 2016, og siden den gang har ikke feberen lagt seg for 70-åringen.

Nå sykler San-yuan rundt i Taiwans gater på jakt etter pokémon, med elleve telefoner festet til sykkelstyret, og hele ni batteribanker i bagasjen, skriver Daily Mail.

UTE OM NATTA: San-yuan er ofte ute til sent på natt, og kan spille 20 timer i strekk. Foto: NTB Scanpix
UTE OM NATTA: San-yuan er ofte ute til sent på natt, og kan spille 20 timer i strekk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge den britiske avisa kan 70-åringen spille opp til 20 timer i strekk, før batteribankene tar slutt, og han setter kursen hjem igjen. Ofte kan han være ute til klokka fire på natta.

San-yuan har regnet grovt på det, og mener at han bruker rundt 12 000 kroner i måneden på spillet, både i utstyr som batteribanker, og på elektroniske kjøp gjennom appen i spillet.

Favorittstedet hans er i en park midt i byen, og spilleren, som etterhvert har fått kallenavnet «Onkel Pokémon» ble internettkjendis over natta da noen delte et bilde av spilleren og alle mobilene på nettsamfunnet Reddit.

Selv hadde han ikke lagt merke til oppmerksomheten han fikk på nettet før tv-stasjon i Taiwan tok kontakt med ham.

Ifølge San-yuan har det å spille så mye hjulpet ham mot alzheimer, og også sørget for at han har fått flere venner som er mye yngre enn ham selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!