ABORTKAMP: For 40 år sida troppet kvinneaktivister i Arbeiderkvinnenes aksjonskomité mot biskopenes hyrdebrev opp hos biskop Andreas Aarflot med en protestliste med nesten 10 000 underskrifter. Her representert ved Grethe Johansen - formann i Akershus arbeiderparti (i midten) og Aud Blegen Svindland - formann i partiets kvinnesekretariat. Foto: Scanpix
ABORTKAMP: For 40 år sida troppet kvinneaktivister i Arbeiderkvinnenes aksjonskomité mot biskopenes hyrdebrev opp hos biskop Andreas Aarflot med en protestliste med nesten 10 000 underskrifter. Her representert ved Grethe Johansen - formann i Akershus arbeiderparti (i midten) og Aud Blegen Svindland - formann i partiets kvinnesekretariat. Foto: ScanpixVis mer

70-tallsfeministene var morsommere enn sitt rykte

Seierskvinnenes spennende rapport fra frontlinjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I flere tiår har kvinneaktivister prøvd å tilbakevise myter om bh-brenning og humørløse feminister. I en ny bok om revolusjonen som rystet Norge og hele den vestlige verden på 1970-tallet, er man farlig nær å lykkes.

Dette er historien om kvinneaktivistene fra frontlinjene, ikke den streite offisielle versjonen om hvor flinke norske politikere var til å lage lover og velferdsordninger; om hvordan statsfeminismen forente kvinnebevegelsen og politikken i en nordisk modell verden misunner oss.

Det handler om en revolusjon som ble utkjempet med stor oppfinnsomhet, lidenskap og humor på grasrotplan og i flere politiske leire. Den møtte en motstand det er vanskelig å forestille seg i dag.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn