70-tallskameratene

Nostalgisk slapstick-humor, men med glimt i øyet og massevis av sjarm. Les ukas film-anmeldelser her

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Åh, 70-tallet. Krølltanglugg, polyesterklær og platåsko. Råharry biler, trailerbarter og diskodans. ABBA, Barry Manilow og K.C. & the Sunshine Band. Frastøtende og tiltrekkende på én gang. Alt dette blir parodiert og servert i «Starsky & Hutch», nok en filmversjon av en gammel tv-serie.

Oppsummering

Om du aldri har hørt om de to «tøffere enn toget»-etterforskerne før, er du antakeligvis for ung (eller altfor gammel), eller så tilbrakte du 70-åra et sted uten svenskeantenne eller annen kontakt med den store verden.

Derfor en kort oppsummering: Starsky & Hutch var ekstremt populære - og for sin tid svært hardtslående - tv-helter. Serien gjorde skuespillerne David Soul og Paul Michael Glaser til stjerner, Soul nøt også en kort, men hektisk karriere som sviskesanger. I dag spilles de av Ben Stiller og Owen Wilson, to skuespillere som ligger godt an til å bli moderne versjoner av klassiske filmbuddies som Bing Crosby og Bob Hope, eller Dean Martin og Jerry Lewis.

Motsetninger

David Starsky og Ken «Hutch» Hutchinson er rake motsetninger. Starsky (Stiller) er en sur regelrytter, en dust fullstendig fri for sosial intelligens og smidighet, mens Hutch (Wilson) er en fikser og levemann med tvilsom omgangskrets og mildt sagt tvilsom yrkesetikk.

Det de har felles, er at de begge har skapt seg så mange fiender innen etaten at ingen vil jobbe med dem lenger. Som straff blir de derfor satt til å jobbe sammen. Men visste vi det ikke, motsetninger tiltrekker hverandre, og snart er de to i gang med å rulle opp tidenes narkosak.

Wilson og Stiller har svært god kjemi seg imellom, under alle ablegøyene og faktene ligger det to typer det er lett å like. Og for å spille så overbevisende dum kreves utvilsomt en solid dose talent. Birollene er også besatt av gode folk. Will Ferrell er fin som kjeltring med drage-homo-fetisj (!), og rapperen Snoop Dogg viser overraskende komisk talent som tyster med berøringsangst.

Glimt i øyet

Bare så det er sagt: Dette er og blir tanketom underholdning. Men den slags er ingen liten kunst å mestre. «Starsky & Hutch» fungerer så bra fordi den er spekket med sjarm og nostalgi, og fordi parodien ikke kjøres over grensa til det absurde, slik det ble gjort i «Charlie\'s Angels»-filmene. Regissør Phillips & co. stopper i tide, og gjør det hele med glimt i øyet og varme. Derfor ler vi både av - og med - Starsky & Hutch.

KJEKKE KARER: Kjennskap til den originale serien gir sikkert tilleggsgevinst, men er absolutt ingen forutsetning for å ha det morsomt med Ben Stiller (til venstre) og Owen Wilson i komedien «Starsky & Hutch».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer