70-tallskameratene

Nostalgisk slapstick-humor, men med glimt i øyet og massevis av sjarm. Les ukas film-anmeldelser her

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Åh, 70-tallet. Krølltanglugg, polyesterklær og platåsko. Råharry biler, trailerbarter og diskodans. ABBA, Barry Manilow og K.C. & the Sunshine Band. Frastøtende og tiltrekkende på én gang. Alt dette blir parodiert og servert i «Starsky & Hutch», nok en filmversjon av en gammel tv-serie.

Oppsummering

Om du aldri har hørt om de to «tøffere enn toget»-etterforskerne før, er du antakeligvis for ung (eller altfor gammel), eller så tilbrakte du 70-åra et sted uten svenskeantenne eller annen kontakt med den store verden.

Derfor en kort oppsummering: Starsky & Hutch var ekstremt populære - og for sin tid svært hardtslående - tv-helter. Serien gjorde skuespillerne David Soul og Paul Michael Glaser til stjerner, Soul nøt også en kort, men hektisk karriere som sviskesanger. I dag spilles de av Ben Stiller og Owen Wilson, to skuespillere som ligger godt an til å bli moderne versjoner av klassiske filmbuddies som Bing Crosby og Bob Hope, eller Dean Martin og Jerry Lewis.

Motsetninger

David Starsky og Ken «Hutch» Hutchinson er rake motsetninger. Starsky (Stiller) er en sur regelrytter, en dust fullstendig fri for sosial intelligens og smidighet, mens Hutch (Wilson) er en fikser og levemann med tvilsom omgangskrets og mildt sagt tvilsom yrkesetikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer