Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«71° nord»-vinneren holdt løftet

Selger bil - gir bort pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Etter at tromsøgutten Eivind Antonsen Segtnan (22) hadde vunnet «71° nord» lovte han å selge bilen han vant - og gi pengene til skoleunger i Burkina Faso.

Nå holder han løftet sitt. I natt ble bilen - en Toyota Rav4 - lagt ut til salgs på nettauksjonen QXL.

Effektiv hjelp

- Ungene vil få fire nye, velutstyrte rom på en eksisterende skole. Vi vil også bygge en brønn i tilknytning til skolen, slik at barna og lokalbefolkningen får rent vann. Min innerste drøm er å utgjøre en positiv forskjell i verden. Derfor gir jeg bort pengene, sa Eivind til Dagbladet tidligere i år.

Overfor Dagbladet.no utdyper han:

- Burkina Faso er et av verdens fattigste land, mens Norge er et av verdens rikeste. Her hjemme ville disse pengene knapt ha vært nok til å bygge en utedo, mens der nede kan vi få bygget opp en skole, sier Segtnan.

I skrivende stund er det lagt inn 29 bud på bilen, som har en verdi på 350 000 kroner. Alt som kommer inn ut over dette vil også gå til hjelpeprosjekter i Burkina Faso.

Plan takker

Prosjektet er et samarbeid med Plan Norge, og vedkommende som vinner auksjonen får være med Eivind og Plan til Burkina Faso for å se hvordan prosjektet går.

Segtnan håper at bedrifter også vil delta i auksjonen.

- Jeg gikk til Plan fordi det er en veldig bra organisasjon. Jeg ville først og fremst gi pengene til et prosjekt som gikk spesifikt på utdanning, forteller han.

Generalsekretær i Plan Norge, Generalsekretær i Plan Norge, Sandro Parmeggiani, har tidligere uttrykt takknemmelighet overfor «71° nord»-vinneren.

- Vi kan godt tenke oss å jobbe videre med Eivind. Han har innsett noe veldig viktig, nemlig at de fleste her i Norge har

det så godt at vi har anledning til å hjelpe dem som ikke er like heldige. Mye bistandsarbeid er egoistisk motivert, i den forstand at det føles meningsfylt å bidra til endring. Slik sett kjenner jeg meg igjen i Eivinds tanker, har Parmeggiani uttalt.

GIR BORT PENGENE: Eivind Antonsen Segtnan håper noen vil kjøpe bilen han vant, slik at han kan starte et skoleprosjekt i Burkina Faso.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!