71o for Elin

LINDESNES (Dagbladet): Elin Tvedt (27) har lagt artistdrømmen på is og satser på karriere innen tv.

I går hadde hun første innspillingsdag som programleder for TVNorges realityserie «71 grader nord». Men selv kunne hun ikke tenkt seg å være deltaker.

- Jeg hadde aldri kommet til å melde meg på programmet selv. Jeg liker bedre å gå i naturen på mine egne premisser, sier Elin Tvedt.

«71 grader nord» har vært et av TVNorges mest sette programmer.

Seertallene er ikke nærheten av storebroren innen reality-tv, «Big Brother», men i gjennomsnitt fulgte omlag 400 000 nordmenn forrige runde. Den nye runden kommmer på tv i september.

Nei til Se og Hør

I går var det første innspillingsdag på Lindesnes fyr.

12 spente deltakere fikk for første gang møte pressen. Mest fokus var det likevel på en solbrun Elin Tvedt, sist sett i bitteliten bikini sammen med kjæresten Espen Lind på ferie i Dubai over to sider i Se og Hør.

I går var bladet ikke å se. Det er en kjent sak at kjendisparet har et mer enn anstrengt forhold til sladderbladet. Og selv om Se og Hør var velkomne til Lindesnes for å skrive om «71 grader nord», var det gitt beskjed om at Elin Tvedt ikke kom til å snakke med dem.

- Jeg har lært masse av tiden i TV2, å presentere været er jo også en programlederrolle.

Men jeg har store ambisjoner for meg selv. Jeg prøver å tenke litt mindre og ha det litt mer moro, så da TVNorge spurte om jeg ville ha jobben trengte jeg bare en dag på å si «ja».

Nei til BMG

Elin Tvedt har sagt opp platekontrakten med BMG og konsentrerer seg fullt om tv-karrieren. Første steg på veien mot å bli en etablert programleder startet i går. 27-åringen er innstilt på å lage fengende underholdning, med alt det måtte medføre av hardkjør for deltakerne.

Hardkjør

- De har selv valgt å bli med. De kan ikke klage så mye. Det ville være en fallgruve å gjøre det mindre hardt på grunn av skadene i fjor. De som sitter hjemme i stua skal tenke «det hadde jeg aldri klart» når de ser hva deltakerne må gjennom.

Det skremmer ikke den eldste deltakeren i «71o nord», Erik Roll (55).

- Jeg finnes ikke nervøs. At det skal bli hardt? Det er min minste bekymring!

VIND I SEILENE: Elin Tvedt legger ikke skjul på at hun får godt betalt for å reise fra Lindesnes til Nordkapp som programleder for "71o nord."Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD